fbpx

Два українських стартапа відправляються на акселерацію до Фінляндії

Два українських стартапа відправляються на акселерацію до Фінляндії

20 Березня, 2015

14-го березня 2015 року Київ відвідала одна з найбільших програм стартап акселерації в Північній Європі Startup Sauna. За підтримки STARTUP.UA, акселератора «Скіфія» та Київської Школи Економіки було організовано захід, на якому українські стартапи мали можливість зробити пітчінг своїх проектів і отримати зворотній зв’язок від фінських технологічних інвесторів і лідерів думок українського інвестринку.

Мета заходу була відібрати найкращі українські стартапи для участі в акселерационного програмі у Фінляндії влітку цього року.

Startup Sauna пройшла в кілька етапів.

Спочатку було отримано 24 заявки на участь від стартаперів, але для участі у заході фіни відібрали тільки 15 проектів, серед яких: Mircast, Cybbet, Avox, Handy Smart TV, Intubus, Doctoriya, Virtual Style Effect, Green Wheels, EL-delivery, CourseYard, Dev Battles, Tap4Parking, Funtick, Antresol, HomeMedHelp.

В день заходу підприємці коротко презентували свої проекти, після чого члени експертної ради відібрали третину найкращих, які продовжили спілкування з менторами вже один на один. Таким чином була визначена п’ятірка півфіналістів. Це Mircast, Cybbet, Avox, Virtual Style Effect, Handy Smart TV.

І як результат останнього кола відбору, в топ 10% європейських стартапів, за версією Startup Sauna, увійшли Cybbet і Avox.

Переможці запрошені до Фінляндії для участі в акселерационного програмі і більш тісного спілкування з інвесторами.

Безумовно, Startup Sauna стала корисним і цікавим досвідом для українських стартаперів.

Приїзд Startup Sauna в Україну був першою спільною подією в рамках співпраці між Київською Школою Економіки та Скіфія Акселератор. Наступний візит Startup Sauna в Україну заплановано восени цього року.