fbpx

Успішне завершення першого курсу програми «АГРОЛЕДІ»

Успішне завершення першого курсу програми «АГРОЛЕДІ»

3 Лютого, 2015

“Великі виклики формують нових людей”.

Павло Шеремета, Голова Дорадчої Ради KSE

31 січня 2015 відбулось урочисте завершення першого курсу модульної програми «АГРОЛЕДІ» – освітньої програми для жінок, які задіяні в аграрній сфері.

Проект «Надання послуг з управління двома ланцюгами додаткової вартості сільськогосподарської продукції в Україні» (Агро-Львів) та Київська Школа Економіки (KSE) розробили цей грунтовний курс, який дозволяє отримати знання та набути важливих особистих та ділових компетенцій, які необхідні для формування системного підходу в управлінні власною справою.

Протягом програми учасниці прослухали п’ять навчальних модулів:

1. Лідерство та особиста ефективність.

2. Власна справа: стратегія та планування.

3. Управління: маркетинг та люди.

4. Фінансовий менеджмент.

5. Можливості для зростання.

Останній модуль мав місце 30-31 січня. Для управлінців вкрай важливо швидко та безпомилково приймати рішення в умовах високої конкуренції. Протягом сесій із Михайлом Колісником учасниці програми “Агроледі” опановували прийняття фінансових рішень, вчились уникати ментальних та психологічних пасток, класифікувати витрати, використовувати фінансові аргументи та опрацьовували кейси.

Разом з Іриною Конченко та Наталією Астауловою учасниці працювали над кейсами з управління конфліктами, визначали головні помилки у вирішенні конфліктних ситуацій та вчились ефективно протистояти маніпуляціям.

Починати суботні ранки зустрічами у Київській Школі Економіки стало вже традицією для учасниць програми Агроледі. Неймовірне враження справила на учасниць зустріч із Павлом Шереметою, який поділився баченням базових цілей економіки України та означив 4 речі від держави, на які ми всі заслуговуємо:

  • Профіцит бюджету.
  • Скорочення державних витрат та встановлення їх оптимального рівня (30-35% ВВП). Те що відбувається зараз не є нормальним.
  • Легкість ведення бізнесу.
  • Конкурентні умови розвитку галузей.

Також відбувся майстер-клас Анатолія Нійолова, засновника театру “Чорний квадрат”, автора методу сценічної імпровізації та практикуючого бізнес-тренера. Майстерність актора потрібна кожному бізнесменові, кожному маркетологу, кожному менеджеру. Тому, що з ранку до вечора, вдома, на роботі, ми постійно граємо. Ще з дитинства ми пізнаємо світ через гру. Тому важливий момент – це розробка універсальної системи майстерності актора на кожен день.

31 січня  відбулась урочиста церемонія вручення сертифікатів учасницям, які успішно закінчили модульну програму “Агроледі”.

Київська Школа Економіки висловлює подяку партнерам “Агро-Львів” за можливість реалізації корисної та актуальної програми для України.

“Дуже особливий проект. Справді вірю, що жінки-підприємці це велика сила, а агросектор має унікальний потенціал! Люди, оновлені люди, які створюють цінність – це те, що забезпечить прорив України!”, – Юлія Тичківська, Віце-президент, Менеджмент-освіта KSE.