fbpx

Успішне завершення першого курсу програми «АГРОЛЕДІ»

Успішне завершення першого курсу програми «АГРОЛЕДІ»

February 3, 2015

“Великі виклики формують нових людей”.

Павло Шеремета, Голова Дорадчої Ради KSE

31 січня 2015 відбулось урочисте завершення першого курсу модульної програми «АГРОЛЕДІ» – освітньої програми для жінок, які задіяні в аграрній сфері.

Проект «Надання послуг з управління двома ланцюгами додаткової вартості сільськогосподарської продукції в Україні» (Агро-Львів) та Київська Школа Економіки (KSE) розробили цей грунтовний курс, який дозволяє отримати знання та набути важливих особистих та ділових компетенцій, які необхідні для формування системного підходу в управлінні власною справою.

Протягом програми учасниці прослухали п’ять навчальних модулів:

1. Лідерство та особиста ефективність.

2. Власна справа: стратегія та планування.

3. Управління: маркетинг та люди.

4. Фінансовий менеджмент.

5. Можливості для зростання.

Останній модуль мав місце 30-31 січня. Для управлінців вкрай важливо швидко та безпомилково приймати рішення в умовах високої конкуренції. Протягом сесій із Михайлом Колісником учасниці програми “Агроледі” опановували прийняття фінансових рішень, вчились уникати ментальних та психологічних пасток, класифікувати витрати, використовувати фінансові аргументи та опрацьовували кейси.

Разом з Іриною Конченко та Наталією Астауловою учасниці працювали над кейсами з управління конфліктами, визначали головні помилки у вирішенні конфліктних ситуацій та вчились ефективно протистояти маніпуляціям.

Починати суботні ранки зустрічами у Київській Школі Економіки стало вже традицією для учасниць програми Агроледі. Неймовірне враження справила на учасниць зустріч із Павлом Шереметою, який поділився баченням базових цілей економіки України та означив 4 речі від держави, на які ми всі заслуговуємо:

  • Профіцит бюджету.
  • Скорочення державних витрат та встановлення їх оптимального рівня (30-35% ВВП). Те що відбувається зараз не є нормальним.
  • Легкість ведення бізнесу.
  • Конкурентні умови розвитку галузей.

Також відбувся майстер-клас Анатолія Нійолова, засновника театру “Чорний квадрат”, автора методу сценічної імпровізації та практикуючого бізнес-тренера. Майстерність актора потрібна кожному бізнесменові, кожному маркетологу, кожному менеджеру. Тому, що з ранку до вечора, вдома, на роботі, ми постійно граємо. Ще з дитинства ми пізнаємо світ через гру. Тому важливий момент – це розробка універсальної системи майстерності актора на кожен день.

31 січня  відбулась урочиста церемонія вручення сертифікатів учасницям, які успішно закінчили модульну програму “Агроледі”.

Київська Школа Економіки висловлює подяку партнерам “Агро-Львів” за можливість реалізації корисної та актуальної програми для України.

“Дуже особливий проект. Справді вірю, що жінки-підприємці це велика сила, а агросектор має унікальний потенціал! Люди, оновлені люди, які створюють цінність – це те, що забезпечить прорив України!”, – Юлія Тичківська, Віце-президент, Менеджмент-освіта KSE.