fbpx

Павло Шеремета – Новий Президент Київської Школи Економіки (KSE)

Павло Шеремета – Новий Президент Київської Школи Економіки (KSE)

1 Листопада, 2012

Павло Шеремета, відомий освітянин та експерт із менеджменту, був обраний Радою директорів KSE новим Президентом Київської школи економіки.  Пан Шеремета розпочинає працювати на посаді Президента KSE з 1 листопада 2012 року.

Павло Шеремета був призначений Радою директорів KSE за рекомендацією Комітету з пошуку кандидатів на посаду Президента KSE під керівництвом Голови Ради директорів Школи Регіни Ян (Фонд Євразія та Інститут міжнародної економіки Петерсона). Іншими членами Комітету є Торбьорн Беккер (Стокгольмська школа економіки), Пол Грегорі (Х’юстонський університет), Ірина Паліашвілі (RULG – українська юридична група) та Хорхе Зукоскі (Американська торгівельна палата в Україні).

Павло Шеремета є заступником Голови Глобальної ради з питань України на Світовому Економічному Форумі. Він викладає стратегію і лідерство у провідних бізнес-школах багатьох країн Східної Європи та Азії і є позаштатним радником міського голови Львова з питань стратегії розвитку. Павло вів економічну програму “Вільні Люди” на Телеканалі ТВі і пише регулярні колонки для журналу Forbes Украина. Він часто виступає модератором, коментатором і доповідачем на різноманітних конференціях.

Пан Шеремета обіймав посаду Президента та Старшого консультанта Інституту Стратегії Блакитного Океану Малайзії з 2008 по 2011 рр. Він був першим деканом Києво-Могилянської  бізнес-школи (KMBS) протягом 1999-2008 рр. До цього пан Шеремета обіймав посаду  Директора програми MБA Міжнародного Інституту  Менеджменту (MIM-Kиїв) та працював проектним менеджером в Інституті відкритого суспільства у Будапешті. У 2006-2010 роках Павло Шеремета був Віце-президентом Асоціації з розвитку менеджменту у Центральній та Східній Європі (CEEMAN),  організації з 200 інституційними членами з 50 країн, а наразі  він є почесним членом її Ради директорів. У 2006 році пан Шеремета увійшов до списку 15 найкращих менеджерів в Україні за версією журналу «Компаньйон».

Пані Регіна Ян, Голова Ради директорів KSE, наголосила: «Враховуючи значний міжнародний досвід у сфері освітнього та управлінського консалтингу, а також глибоке розуміння українських реалій, пан Шеремета, безсумнівно, є професіоналом найвищого рівня, який очолить KSE у наступній фазі її розвитку, підтримуючи відмінну репутацію Школи у сфері освіти та науки».

Доктор Пол Грегорі, голова Міжнародної Консультативної Ради KSE (IAB) додав: «Від імені IAB, ми раді вітати пана Шеремету на посаді Президента KSE. Призначення Павла Шеремети є своєрідним вотумом довіри бездоганній репутації KSE в освітній, науковій, викладацькій та громадській сферах. У якості Президента пан Шеремета збереже імідж KSE на рівні провідної установи у галузі економічних досліджень та викладання в Україні, а також запровадить нові інноваційні бізнес програми, що ґрунтуватимуться на вже існуючих потужностях KSE. Пан Шеремета має унікальний досвід у рамках української наукової та бізнес спільноти. Ми вітаємо його на новій посаді і сподіваємося, що він і надалі поширюватиме діяльність KSE на теренах України та країн-сусідів».

Пан Павло Шеремета підкреслив: «KSE є інтелектуальною та освітньою перлиною у Східній Європі. Це одна із небагатьох установ світового рівня у регіоні. Я вважаю за честь призначення на посаду Президента KSE. Ми розвиватимемо Школу у напрямку до регіонального лідерства, активно впроваджуючи просвітницькі  проекти, розширюючи спектр існуючих програм, підтримуючи та посилюючи репутацію Школи як освітнього закладу з глобальними стандартами якості. Також я хотів би подякувати доктору Тому Купе за його керівництво та відданість KSE протягом тривалого часу».

Доктор Том Купе, який до цього обіймав посаду Президента KSE, відтепер буде займатися викладацькою та науковою роботою. Він вітає пана Шеремету на новій посаді і бажає йому успіхів у поширенні освітніх та дослідницьких цінностей KSE у тісній співпраці з висококваліфікованими викладачами та адміністрацією Школи.

Пан Шеремета отримав диплом MБA в університеті Еморі (Атланта, США), а також диплом спеціаліста з економіки у Львівському національному університеті ім. І. Франка. Він закінчив програми управлінського розвитку у Гарвардській бізнес-школі, Інституті Стратегії Блакитного Океану в Бізнес-школі Insead, Міжнародній Китайсько-Європейській бізнес-школі, а також Центрі розвитку лідерства Дж. Велша в GE. Наразі він навчається на докторській програмі у Школі менеджменту IEDC-Bled (Словенія).

Про Київську школу економіки (KSE)

Київська школа економіки (KSE), заснована Консорціумом економічних досліджень та освіти (EERC) спільно з Фондом Віктора Пінчука, – це навчальний заклад світового рівня з відмінною репутацією як в Україні, так і за кордоном.  KSE пропонує визнані на міжнародному рівні магістерські програми з економіки бізнесу, фінансової економіки та  економічного аналізу. Навчання проводиться англійською мовою професорами із закордонних університетів та українцями із західною освітою, які мають значний досвід викладання та дослідницької роботи. Програми Київської школи економіки ґрунтуються на найкращих моделях магістерських програм з економіки бізнесу, фінансів та економічного аналізу Північної Америки та Західної Європи. Після закінчення KSE студенти мають можливість отримати ступіть магістра Х’юстонського університету (США).

За додатковою інформацією звертайтесь до Світлани Бочарової, [email protected], +380 44 492 8012 (118)