fbpx

1 мільйон доларів для талановитих українців від KSE Foundation

15 Лютого 2024

Благодійний фонд Київської школи економіки (KSE Foundation) розпочинає другий етап грантової  програми Talents for Ukraine для підтримки нового покоління лідерів. Другий етап програми сфокусується на підтримці STEM-напрямку – орієнтовно 60% всього бюджету буде спрямовано на гранти для науковців-новаторів, зокрема талановитих інженерів, яскравих математиків, біотехнологів і хіміків. 40% спрямують на підтримку талантів в інших сферах – діячів культури, бізнесу, громадського сектору, креативників і т.д.

Talents For Ukraine – грантова програма, яка за допомогою міжнародних благодійників робить внесок у майбутнє України, підтримуючи її таланти. Програма унікальна: вона не потребує ані бізнес-планів від учасників, ані звітування про витрачені кошти. Загальний бюджет другого етапу програми – $1 000 000, розмір гранту визначається індивідуально членами журі та у середньому складе $5 000. 

«Мета гранту: дати людині фінансовий тил, аби вона могла зосередитись на власному розвитку, реалізації проєктів і ідей навіть під час війни. Ми хочемо, щоб таланти залишалися в Україні та з Україною. Наш фонд, як частина Київської школи економіки, як ніхто інший розуміє, який суттєвий вплив на світ має навіть одна людина, якщо відчуває підтримку та знає, що її потенціал буде оцінений», – розповіла Світлана Денисенко, директора KSE Foundation.

У другому етапі особлива увага приділятиметься STEM-напрямку, щоб підтримати талановитих науковців, математиків, інженерів, фізиків та айтівців. 

«Ще під час першого етапу ми помітили, що наші науковці недооцінюють свій талант, хоч і мають всесвітній вплив. Для України важливо виходити на міжнародну арену не тільки у культурній чи політичній площині, але й в науковій. Українські розробки, винаходи, технології мають вагу та шалену перспективу на розвиток. Виконується стратегічна робота, яка закладає основу не тільки для перемоги, але й відбудови країни після неї. Тому Фондом було прийняте рішення у другому етапі приділити особливу увагу підтримці STEM-напрямку», – пояснює Наталя Кравченко, проєктна менеджерка Talents For Ukraine.

Подати заявку може кожен, незалежно від віку, статі чи минулих досягнень. Щоб податись на грант, необхідно заповнити аплікаційну форму на сайті 150.foundation.kse.ua та додати мотиваційний лист. Прийняття заявок здійснюватиметься до вичерпання програмного бюджету.

Нагадаємо, минулого року переможцями програми стали 150 українців. Найбільше з них зі сфери культури та творчості – 44%, науки та технологій – 24%. 15% переможців – правозахисники, громадські діячі, лікарі, спортсмени. Освітяни склали 11% переможців, екологи та зоозахисники – 6%.