fbpx

Співпраця з Міністерством Відновлення щодо нової ГІС

Помітним внеском експертів Центру стала залученістт до розробки та обговорення комплексної геоінформаційної системи (ГІС) для моніторингу та оцінки регіонального розвитку у співпраці з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України за підтримки Світового Банку.

Ця сучасна система покликана забезпечити органи влади актуальними, точними даними, необхідними для прийняття обґрунтованих рішень щодо відновлення та розвитку громад і регіонів. Команда Центру відіграла важливу роль у розробці дизайну цієї системи. Екперти Центру були залучені до відбору та визначення індикаторів, які використовуються для моніторингу та оцінки, гарантуючи, що ці індикатори є релевантними, вимірюваними та здатними надати чітку картину прогресу та сфер, які потребують уваги.

Команда також розробила методологію розрахунку індексів для моніторингу розвитку громад та регіонів. Експертами Центру були відібрані індикатори з державних стратегічних документів (як загальних, так і галузевих), законодавчих актів, індикаторів моніторингу регіонального розвитку Європейського Союзу, паспортів бюджетних програм державного та місцевого значення, стратегій розвитку окремих територіальних громад, які були згруповані у сім блоків за основними сферами життєдіяльності громад: економіка, освіта, житлово-комунальне господарство, транспорт, безпека, охорона здоров’я та навколишнє середовище. На основі експертних опитувань було обрано ключові індикатори для кожної сфери та розраховано зведені індекси. Система вже була презентована на кількох заходах Міністерства реконструкції та планується до запуску у 2024 році.