fbpx

#UkraineEconomyWeek: Як досліджувати економіку та суспільство: дискусія про метод та підходи"

Опис


Цієї п’ятниці, 2 червня, Київська школа економіки прийматиме Нобелівського лауреата Вернона Сміта та одного з найбільш цитованих українських економістів Романа Шеремету, професора Weatherhead School of Management. До дискусії також доєднається Інна Совсун, Віце-президент КSE. 

Ми будемо говорити про найактуальнішу та найцікавішу сферу – експериментальну економіку та її вплив на економічну політику та практику. Також не оминемо увагою сучасні підходи в економічній науці (теоретичний, емпіричний, лабараторно-експериментальний та ін.) та поєднання наукових методів в економіці та освіті.

Участь за запрошеннями, які надіслані слухачам Ukraine Economy Week! Тому перевіряйте поштові скриньки та підтверджуйте свою участь! З будь-яких питань, пишіть на адресу: [email protected].

Дата і час: 2 червня, 18:30.

Місце: Київська школа економіки (вулиця Дмитрівська, 92-94) 

Робоча мова: Англійська (синхронний переклад не передбачається)

Про спікерів:

Вернон Сміт –  американський економіст, лауреат Нобелівської премії з економіки 2002 року (разом з Деніелем Канеманом) «за затвердження лабораторних експериментів як інструменту емпіричного аналізу в економіці, особливо при дослідженні альтернативних ринкових механізмів».

Закінчив Гарвардський університет (США) в 1955 році. Під час навчання брав участь в експериментах з вивчення механізму формування ринкової рівноваги під керівництвом Едварда Чемберліна. 1962 року опублікував статтю «Експериментальне вивчення конкурентної ринкової поведінки», в якій описав експериментальний механізм, що забезпечував досягнення конкурентної рівноваги (механізм подвійного аукціону). Успіх експерименту емпірично підтвердив ефективність конкурентних механізмів та сприяв широкому впровадженню експериментальних досліджень в економічну теорію.

Роман Шеремета – відомий український науковець, якого в 2015 «Forbes» назвав одним із двох найкращих українських економістів (другий – Юрій Городніченко). Доктор філософії, доцент кафедри економіки в Школі управління Уезерхед. Отримав докторську ступінь в галузі економіки в Університету Пердью.

Його дослідження представлені в більш ніж 40 провідних наукових журналів в області економіки, бізнесу, психології та політології, а також в різних популярних ЗМІ, в тому числі The Wall Street Journal, FORBES, NBC News, NPR, Science Daily, і інші, У центрі його уваги – експериментальна економіка і теорія ігор, поведінкова економіка, економіка праці та ін.