fbpx

Семінар для викладачів вищих навчальних закладів відбудеться 5 грудня

Опис

Київська школа економіки запрошує викладачів на семінар «Професійний розвиток: відкриті ресурси, цифрова наука та міжнародні публікації»

Київська школа економіки запрошує викладачів вищих навчальних закладів взяти участь у семінарі «Професійний розвиток: відкриті ресурси, цифрова наука та міжнародні публікації», спрямованого на популяризацію відкритого доступу (Open Access) до наукової літератури та статистичних даних.

Організаторами семінару є Київська школа економіки та проект ProstoScience, цей захід проходить в рамках міжнародної конференції OpenCon 2014.

Впродовж останніх років світова наукова спільнота активно поширює ідею відкритого доступу, що означає безкоштовний, постійний, повнотекстовий доступ до наукових і навчальних матеріалів, які доступні в мережі інтернет. Завдяки цій ініціативі викладачі, науковці і всі зацікавлені можуть ознайомитися з найновішими дослідженнями в різноманітних галузях і використовувати їх у своїй роботі.

Сьогодні лише близько 10% рецензованих журналів знаходяться у відкритому доступі. Метою семінару є поділитися з викладачами українських вищих навчальних закладів ресурсами, які будуть корисні для їхньої викладацької та дослідницької роботи. Також учасники дізнаються про основні ресурси зі статистичними даними, які необхідні для економічних досліджень, та про можливості отримання грантів.    

 

Для кого цей семінар

Семінар розроблено спеціально для викладачів економічних дисциплін, які працюють у  вищих навчальних закладах. Запрошуємо фахівців, які прагнуть професійного розвитку та орієнтовані на впровадження інновацій у своїй роботі. Семінар буде корисним для викладачів, які активно використовують сучасні методики та хочуть обмінятися досвідом з колегами.

На семінарі учасники зможуть дізнатися про:

  • доступ до відкритих академічних ресурсів та статистичних даних
  • інструменти для відкритої наукової співпраці
  • можливості здобуття грантів для викладачів
  • можливості публікацій в міжнародних виданнях
  • інструменти для виявлення плагіату

Формат

Це  одноденний науково-практичний семінар, в якому поєднано виступи експертів, обговорення новітніх тенденцій у сфері доступу до наукових ресурсів та тренінги.

Умови участі

 

Участь у семінарі безкоштовна. Організатори забезпечують навчальними матеріалами та харчуванням впродовж дня. Учасники самостійно сплачують вартість проїзду до Києва.

Для участі потрібно заповнити анкету. Кінцевий термін подачі заявок – 24 листопада. Учасники будуть повідомлені про результати відбору до 26 листопада.

Організатори семінару

 

Київська школа економіки – це навчальний заклад світового рівня з відмінною репутацією як в Україні, так і за кордоном. KSE входить до числа найкращих шкіл Центральної та Східної Європи, готуючи майбутнє покоління економістів світового рівня.  Таким чином, діяльність KSE сприяє розвитку сфер економіки, бізнесу, а також економічної політики в Україні та сусідніх державах.

Проект ProstoScience був створений в 2013 році групою молодих дослідників для просування міждисциплінарних ідей в сфері інформаційних технологій, бізнесу та економіки. Проект базується на сприянні міжнародному науковому співробітництву та стимулюванні рівного і відкритого доступу до інноваційних ідей. Основний фокус проекту – створення міжнародного наукового журналу Information Technology and Economics, присвяченого проблемам застосування інформаційних технологій в економіці.

Про конференцію OpenCon 2014

 

OpenCon 2014 – це конференція, присвячена Відкритому доступу, Відкритій освіті та Відкритим даними. Вона пройде 15-17 листопада 2014 в м.Вашингтон (США). Її організаторами виступають: the Right to Research Coalition, а також SPARC (The Scholarly Publishing and Academic Resources Coalition). The Right to Research Coalition була заснована для сприяння відкритому доступу до наукових публікацій. На сьогоднішній день вона об’єднує 7 млн. студентів по всьому світу і нараховує серед своїх членів найбільші студентські організації Сполучених Штатів і Канади. SPARC являє собою об’єднання майже 800 наукових і науково-технічних бібліотек, які працюють спільно для створення більш відкритої системи наукових комунікацій.