fbpx

За підтримки KSE завершився збір пропозицій від бізнесу з першої черги секторальних груп в рамках роботи над Планом України

4 Жовтня 2023

Завершився збір пропозицій від учасників першої черги секторальних робочих груп, які було створено при Міністерстві економіки України за підтримки Київської школи економіки в рамках роботи над Планом України. Всього від бізнесу надійшло 268 пропозицій проєктів політик та законодавчих змін, а такаож 368 пропозицій інвестиційних проєктів. 

Створення секторальних робочих груп є однією з активностей проєкту Good Governance Fund «Економічний хаб: ефективна політика управління публічними фінансами та візія зростання», який реалізується за підтримки уряду Великої Британії (UK Aid). Імплементаторами проєкту є Abt Britain та Київська Школа Економіки.

Наразі прийом заявок завершено у семи секторальних групах — з енергетики, агропромислового комплексу, транспорту та логістики, IT та комунікацій, машинобудування, критичних матеріалів, а також «зеленої» сталі. Діяльність груп координується Міністерством економіки України за аналітично-консалтингової підтримки Київської школи економіки.

«Ми раді, що бізнес та експерти проявили таку активність та долучилися до розробки політик, а також пропонують перспективні інвестиційні проєкти. Тепер наше завдання — обробити їх, дослідити на предмет їхньої користі для розвитку галузей та вибрати ті, які дійсно сприятимуть динамічному зростанню економіки», – зазначив заступник Міністра економіки України Олексій Соболев.

Представники агропромислового комплексу надали найбільшу кількість пропозицій щодо інвестиційних проєктів – 123, в той час як учасники сеткоральної групи з транспорту та логістики запропонували найбільше пропозицій змін політик та законодавства – 85. 

“Робота секторальних груп відкрила нову сторінку взаємодії держави та бізнесу. Ми будуємо систему, засновану на діалозі та конструктивному партнерстві. Після обробки, найбільш перспективні пропозиції від учасників будуть винесені на розгляд всередині груп. В разі затвердження обрані пропозиції будуть внесені до Плану України та відображені у секторальних стратегіях розвитку”, – зазначив Керівник стратегічних проєктів KSE Institute Максим Федосеєнко. 

Він додав, що одночасно з процесом обробки отриманих пропозицій, відбувається підготовка до запуску другої черги секторальних груп. Так, у вересні та жовтні установчі зустрічі пройдуть у групах з фармацевтики, будівництва, креативних індустрій, а також фінансів та страхування.