fbpx

Відновлення України та шлях до ЄС: зустріч із віцепрезидентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом

8 Березня 2024

8 березня до Київської школи економіки завітав Валдіс Домбровскіс, виконавчий віцепрезидент Європейської комісії, відповідальний за економіку, яка працює для людей, та комісар з питань торгівлі. 

Протягом години він спілкувався зі студентами KSE та представниками неурядових організацій про економічну інтеграцію України до ЄС, забезпечення доступу до єдиного ринку та реалізацію програми Ukraine Facility. 

Пан Домбровскіс поділився своїми думками щодо ключових аспектів посилення економічної взаємодії між Європейським Союзом і Україною, а також підкреслив важливість консолідованої підтримки України серед міжнародних партнерів і донорів. 

“Від початку війни ми чітко взяли на себе зобов’язання підтримувати Україну до її перемоги, до кінця, чого б це не коштувало. І ми будемо дотримуватися цього зобов’язання”, – зазначив виконавчий віцепрезидент Єврокомісії.

Він також наголосив на значущості програми Ukraine Facility як інструменту підтримки, додавши: “Наша підтримка триватиме на всіх рівнях: від фінансового до політичного, гуманітарного, військового та дипломатичного. Це критично важливо для забезпечення стійкого миру в Європі та для захисту наших спільних демократичних цінностей від безпрецедентної агресії”.  

Під час зустрічі Валдіс Домбровскіс також не оминув увагою й успішний євроінтеграційний досвід Латвії, а також розповів про свій особистий, коли він був депутатом латвійського Сейму та очолював Міністерство фінансів. Крім того, пан Домбровскіс нагадав, що в травні цього року виповнюється 20-та річниця найбільшого в історії одномоментного розширення Європейського Союзу. Тоді, окрім Латвії, до нього приєдналися ще дев’ять нових країн.

Київська школа економіки висловлює подяку виконавчому віцепрезиденту Єврокомісії Валдісу Домбровскісу за його відданість справі та розбудові міцного діалогу між Україною та Європейським Союзом.