fbpx

Відкрито грантову програму DA VINCI UKRAINE для підготовки учнів до STEM-олімпіад

20 Вересня 2024

KSE Foundation, благодійний фонд Київської школи економіки, за фінансової підтримки фонду Purposeful Ventures запустив грантову програму DA VINCI UKRAINE. Програма  спрямована на підтримку організацій, які займаються підготовкою талановитих українських учнів до участі у національних та міжнародних STEM-олімпіадах. 

Основна мета DA VINCI UKRAINE – зміцнити систему освіти в галузі науки, технологій, інженерії та математики (STEM) шляхом надання грантів організаціям, які:

1. Розробляють та впроваджують програми підготовки учнів до STEM-олімпіад;

2. Організовують тренувальні збори та інтенсиви для потенційних учасників олімпіад;

3. Створюють інноваційні освітні ініціативи, спрямовані на підвищення рівня знань та навичок учнів у STEM-дисциплінах;

4. Проводять додаткові заняття та курси для поглибленого вивчення предметів, необхідних для успішної участі в олімпіадах.

Програма надасть гранти до 60 000 доларів США для 10 організацій, що займаються розвитком STEM-освіти для молоді. Фінансування підтримуватиме проєкти, які організовують тренувальні табори для підготовки до олімпіад, впроваджують програми коучингу та наставництва, розробляють спеціалізовані навчальні матеріали для олімпіад та проводять підготовку вчителів для роботи з обдарованими учнями. Також програма підтримуватиме інноваційні освітні ініціативи, спрямовані на підвищення рівня знань і навичок учнів у STEM-дисциплінах. Тривалість реалізації проєктів від 6 до 24 місяців. 

До участі у програмі запрошуються зареєстровані в Україні некомерційні організації, освітні установи та громадські ініціативи, що працюють у сфері освіти та підготовки учнів до STEM-олімпіад. Проєкти мають бути спрямовані на молодь до 18 років, не здійснювати діяльність на тимчасово окупованих територіях та не мати бізнес-зв’язків із санкціонованими країнами, такими як росія та білорусь.

Заявки на участь у програмі приймаються до 1 листопада 2024 року. Для подання заявки необхідно заповнити аплікаційну форму на сайті KSE Foundation, включно з детальним описом проєкту, стратегією його реалізації та бюджетом.

Детальніше дізнатися про програму та заповнити аплікаційну форму можна за посиланням – https://foundation.kse.ua/projects/da-vinci/