fbpx

У Львові презентували розроблену KSE концепцію індустріального парку «Сигнівка»

7 липня 2023

У Львові 3 липня відбулася презентація проєкту та концепції муніципального індустріального парку “Сигнівка”, ініційованого Львівською міською радою. Розробка та презентація концепції була здійснена у співпраці із Львівською міською радою у рамках проєкту Good Governance Fund «Ревіталізація бізнес клімату в Україні», який реалізується за підтримки уряду Великої Британії (UK Aid). Імплементатори проєкту — Abt Britain та Київська Школа Економіки. Під час заходу представникам органів місцевої та регіональної влади, приватного бізнесу, громадського сектору та народним депутатам було представлено плани розвитку ІП «Сигнівка». 

Передбачається, що ІП буде одним з найбільших промислових проєктів Львова. Згідно з концепцією, площа ІП сягатиме 30 га. Парк пропонується створити терміном на 50 років. 

Завдяки індустріальному парку буде створено щонайменше 3600 робочих місць. Діяльність ІП «Сигнівка» за попередньою оцінкою може збільшити податкові надходження до міського бюджету Львова на 250 млн грн на рік, а також до державного бюджету на понад 430 млн грн. 

Концепція розвитку ІП «Сигнівка» передбачає обрання на відкритому конкурсі керуючої компанії, яка виступить девелопером проєкту. Для реалізації проєкту компанія отримає в оренду 5 земельних ділянок.

Після обрання й укладання договору з керуючою компанією на будівництво першої черги проєкту відводиться 1 рік. Згідно з планом, термін реалізації всього проєкту – до 10 років.

Концепція передбачає залучення керуючою компанією загальної суми інвестицій не менше 5 млрд грн. Водночас дохід індустріального парку за рік сягатиме 3,25 млрд грн, а експорт товарів, робіт і послуг – 1,5 млрд грн.

Львівська міська рада зі свого боку підтримуватиме індустріальний парк шляхом зниження податкового навантаження, зокрема щодо орендної плати за землю, а також забезпечуватиме необхідну інженерно-транспортну інфраструктуру до території ІП.

На території індустріального парку буде створено близько 150 тис. м2 промислових площ. Концепція також передбачає створення громадського центру з науково-технологічним осередком, який міститиме бізнес-інкубатор для стартапів. Площа центру складатиме щонайменше 2500 м2, а доступ до нього буде безкоштовним. У громадському центрі також розміщуватимуться навчальний заклад, лабораторії, коворкінги, виставковий зал, дитячі кімнати для дітей працівників ІП, поліклініка, заклади харчування та торгівлі. 

Крім того, на території ІП буде створено озеленену рекреаційну зону з водоймою для відпочинку працівників.

Індустріальний парк надаватиме простір для діяльності експортноорієнтованим підприємствам переробної промисловості, зокрема легкої та харчової промисловості, автомобілебудування та його компонентів, легкого машинобудування, military tech, виробництва текстилю, меблів, медичного обладнання, пакування і поліграфії, виробництва будівельних матеріалів, аерокосмічних розробок та дата-центрів. 

Майбутні резиденти індустріального парку зможуть орендувати або купувати в керуючої компанії приміщення для ведення господарської діяльності. На їхню вимогу компанія буде зобов’язана збудувати підземний виробничий поверх.

Інвестори, які хочуть взяти участь у розвитку ІП «Сигнівка», можуть звертатися до Офісу управління інвестицій та проєктів за тел: +38 032 254 6006 або на email: [email protected].