fbpx

Що робить KSE Foundation

28 Липня 2022

Від початку війни KSE Foundation надає допомогу громадянам України та підтримує армію. Ми зібрали понад $31 мільйонів, які ми спрямували за такими напрямками:

• Понад $24 млн — на підтримку армії;

• Більше $4 млн — на медичне забезпечення;

• Понад $230 тисяч — на допомогу деокупованим містам;

• Майже $3 млн — на закупівлі, що зараз перебувають на стадії підписання договорів.

Завдяки вашим внескам ми закупили та передали на потреби армії та цивільного населення:

• 14297 жилетів та 8000 бронеплит;

• 38914 аптечок й 43915 тунікетв;

• 64 пікапи для захисників;

• Кількасот дронів на допомогу аеророзвідникам.

Все це складає лише маленьку частину того, що ми робимо для наших захисників та мирних громадян.

Ми також продовжуємо залучати кошти на підтримку освітніх програм та стипендій для талановитої молоді і науковців.

На додаток, ми отримуємо безкоштовну благодійну допомогу з усього світу за гуманітарним напрямком.

Ми співпрацюємо з усіма (крім росії): державою, українським бізнесом, ЗСУ, міжнародними та національними організаціями, різноманітними фундаціями й іноземцями. 

Ми один з небагатьох фондів, що відповідають найкращим світовим практикам управління, прозорості та підзвітності. Наша команда проводить формальний аудит роботи Фонду та щомісячно публічно звітує про його виконання. 

Усі партнерські проєкти KSE Foundation юридично оформлені згідно норм українського та міжнародного права, так само як і укладених контрактів й документів, виконуючи всі взяті на себе обіцянки та домовленості.

У травні 2022 року  ми створили Дорадчу раду гуманітарного напрямку KSE. У Раді мають право брати участь усі жертводавці, благодійний внесок яких перевищує $200. Учасники цього органу можуть затверджувати проєкти гуманітарної програми Фонду, слідкувати за прозорістю його роботи, доцільністю витрачання грошей, а також спільно планувати нашу діяльність. Зустрічі Ради, під час яких ми звітуємо і відповідаємо на всі питання, відбуваються щоквартально.

У тому разі, якщо у вас виникнуть будь-які питання до роботи гуманітарного напрямку Фонду, ми запрошуємо долучитися до роботи Дорадчої ради. Наступна зустріч Ради відбудеться наприкінці серпня.

Сьогодні Фонд зосереджений на низці ключових напрямків: забезпечення населення продовольчими товарами, відбудова шкіл та медичної інфраструктури, управління освітніми ініціативами або ж розробка культурного проєкту з підтримки українського книговидання. Невдовзі ми розкриємо подробиці цього партнерського проєкту, в рамках якого кожен зможе придбати унікальні NFT-картки із зображеннями гравців українських футбольних клубів.

Ми також запустили проєкт з продуктової допомоги громадянам по всій країні. Починаючи з березня 2022 року, ця ініціатива реалізується KSE Foundation спільно з Міністерством соціальної політики України та Fozzy Group на основі тристороннього договору:

• KSE Foundation організовує та налагоджує процес приймання гуманітарної допомоги від іноземних партнерів, після чого безоплатно передає її отримувачам;

• Fozzy Group за рахунок власних коштів здійснює перевезення гуманітарних вантажів та організовує пункти безоплатної роздачі допомоги у крамницях мережі; 

• Міністерство соціальної політики України координує діяльність з надання допомоги, забезпечує інформування населення та складає списки осіб, які потребують гуманітарної допомоги. 

У рамках цього партнерства вже було надано 1000 тонн гуманітарної допомоги для понад 300 000 громадян по всій Україні. 

Команда KSE Foundation також продовжує співпрацю із нашими партнерами за наступними напрямками: 

• KSE Foundation спільно з Міністерством охорони здоров’я України,  Укргазбанком та Київською ОВА  зібрали понад 4,5 млн гривень на відбудову амбулаторії в смт Макарів Київської області;

• За організаційної та логістичної підтримки HelpUA.ch, команда KSE Foundation придбала та передала на передову понад 30 тисяч медичних бандажів;

• Міжнародна ініціатива Data And Aid Tech (D.A.T.A.) — волонтерська спільнота, що сформована з приватних осіб та компаній у сфері IT — допомагає нам збирати кошти на покриття потреб МОЗу в аптечках першої допомоги;

• KSE Foundation та «Укрпошта» закупили техніку для комп’ютерного класу в Бородянці. Суму в 450 тисяч гривень зібрали на аукціоні з продажу популярної серії марок «Русскій воєнний корабль, іді…!», що відбувся на майданчику Prozorro.Продажі;

• Разом з фондом «Nova Ukraine» ми закупили 25000 турнікетів та 4000 аптечок першої допомоги. 

Команда волонтерів KSE Foundation вдячна усім, хто долучається до гуманітарних проєктів Школи!