fbpx

Продовжуємо знайомити вас із #KSEfamily: Ольга Купець, доцентка факультету магістерських економічних студій

22 лютого 2023

Продовжуємо знайомити вас із #KSEfamily!

Як і багато з наших викладачів, доцентка факультету магістерських економічних студій Ольга Купець також була колись у випускній мантії KSE University, тоді ще EERC. 

Після випуску у 2000 році Ольга багато співпрацювала з альма-матер, а пропозицію приєднатися до команди викладачів отримала наприкінці 2015 року після наукового виступу «Розумні, але бідні: чому в однієї з найосвіченіших націй така низька продуктивність праці». Проте, однією з найулюбленіших лекцій Ольги у студентів і не тільки є «Економічна теорія і кохання: Раціональна ірраціональність» – про те, чи можна застосувати знання з економічної теорії до аналізу кохання. Ця лекція точно вас здивує: http://bit.ly/3YAP79G

«Професор Купець – просто чудовий викладач. Вона завжди намагається пояснити весь матеріал, і навіть коли ти запитуєш 3-4 рази, усе одно старається пояснити знову. Її лекції систематизовані, і їх приємно переглядати. З цікавого на її парах – активне обговорення наукових статей. Це допомагає краще зрозуміти, в якому контексті читати ту чи іншу статтю і  на що звертати увагу», – каже студентка магістратури з економічного аналізу Ольга Лозовицька.

Поза викладанням та дослідницькою діяльністю, Ольга Купець вже багато років працює позаштатним консультантом Світового Банку та Міжнародної організації праці, аналізуючи попит та пропозицію навичок в Україні та інших країнах з перехідною економікою, міжнародну та внутрішню трудову міграцію, гендерні проблеми на ринку праці, старіння населення та його наслідки для ринку праці, молодіжне та довготривале безробіття, створення та ліквідацію робочих місць тощо.

«Моє завдання в широкому розумінні – це зробити свій внесок у підготовку висококласних спеціалістів, які потрібні для розбудови нашої країни, а у вузькому – передати студентам знання та забезпечити їх необхідними навичками. Крім знань і навичок, безпосередньо пов’язаних зі спеціальністю, важливо також розвивати так звані “м’які” навички (або наскрізні вміння), зокрема критичне мислення та вміння приймати рішення, презентаційні та комунікативні навички, вміння працювати в команді та індивідуально, відповідальність та наполегливість, тайм-менеджмент та стресостійкість», – ділиться Ольга.

Основний виклик, з яким науковець зіштовхнулася через війну – побороти стрес і знайти

мотивацію для роботи. Відновити ресурс допомагає перебування в улюбленій Японії в рамках 6-місячної дослідницької роботи в Інституті економічних досліджень в Університеті Хітотсубаші, Токіо. Крім проведення свого дослідження та участі у міжнародних конференціях у м. Кіото та м. Мацуяма, Ольга прочитала лекції про втрати для України від війни та шляхи відбудови української економіки в декількох японських університетах.