fbpx

Підготувати 10 000 фахівців для українського ринку праці: Київська школа економіки та Промприлад запускають спільний проєкт

15 Серпня 2024

9 серпня в Івано-Франківську на заході з представниками бізнесу, освіти, міжнародних організацій та Міністерства економіки Київська школа економіки (KSE) й Інноваційний центр Промприлад обговорили проблеми кадрового голоду в Україні й оголосили про старт партнерства та запуск спільного проєкту Upskill Now!. Мета проєкту — допомогти подолати кадрову кризу в економіці, в першу чергу через підготовку професіоналів, потрібних українському ринку праці.

«Нас з KSE поєднує повне візійне співпадіння. Ми бачимо Україну сучасною, прогресивною, динамічною країною, яка навіть в умовах війни продовжує розвиватись. З обох сторін ми шукаємо як у свій спосіб допомогти нашій країні перемогти у війні. Сьогодні ми об’єднуємо зусилля навколо подолання виклику кадрового дефіциту в економіці країни. Щиро вірю, що разом ми можемо зробити значно більше, ніж по окремості», — зазначив Юрій Филюк, CEO Промприлад.

Основний складник Upskill Now! — програми перекваліфікації та підвищення професійних навичок, які допоможуть спеціалістам з різних цільових аудиторій, зокрема молоді, жінкам, ветеранам/кам, знайти своє місце на українському ринку праці. Також випускникам проєкту допоможуть з працевлаштуванням. Окрім цього партнери шукатимуть й інші дієві способи, як допомогти українській економіці долати кадрові виклики. 

«Ми об’єднуємося навколо дуже конкретної цілі — підготувати 10 тисяч реальних спеціалістів для реальної економіки в Україні та робити це прямо зараз, не відкладаючи. Upskill Now! — не просто партнерський проєкт на дві інституції, ми створюємо платформу, яка відкрита до співпраці», — пояснює Тимофій Милованов, президент KSE.

Перший крок проєкту — комплексне дослідження потреб і запитів українських компаній, аби зрозуміти, яким фахівців їм бракує. Якщо ви уже маєте ідеї та пропозиції щодо проєкту або хочете розказати про потреби вашого бізнесу, пишіть нам на пошту [email protected].