fbpx

Обрано керуючу компанію індустріального парку «Сигнівка» у Львові

4 Жовтня 2023

За результатами відкритого відбору конкурсна комісія Львівської міської ради обрала ТзОВ «Формація Сигнівка» керуючою компанією індустріального парку «Сигнівка». Концепцію ІП розроблено за участі Київської школи економіки.

На наступному етапі реалізації проєкту переможця конкурсу буде затверджено на сесії Львівської міської ради та укладено з ним договір, текст якого теж попередньо мають затвердити депутати міської ради. 

Після укладання договору з ТзОВ «Формація Сигнівка» будівництво першої черги проєкту триватиме 1 рік. Загалом на реалізацію всього проєкту відводиться до 10 років.

ТзОВ «Формація Сигнівка» входить до групи компаній «Альтера Груп». Компанія має досвід будівництва логістичного центру PORT у Львові та виробничих, логістичних і офісних комплексів у Києві та Дніпрі.

Розроблена за участі KSE концепція ІП «Сигнівка» передбачає залучення керуючою компанією загальної суми інвестицій не менше 5 млрд грн. При цьому, за попередніми розрахунками, після завершення будівництва і повного завантаження річний дохід ІП сягатиме 3,25 млрд грн, а експорт товарів, робіт і послуг — 1,5 млрд грн. 

Згідно з концепцією, індустріальний парк буде збудовано на 5 комунальних земельних ділянках загальною площею 30 га в промисловій зоні Залізничного району Львова. Парк пропонується створити терміном на 50 років. 

На території ІП «Сигнівка» буде створено щонайменше 3600 робочих місць. За попередніми оцінками, завдяки діяльності парку щорічні податкові надходження до міського бюджету Львова можуть зрости на 250 млн грн та на понад 430 млн грн — до державного бюджету. 

Нагадаємо, робота над втіленням концепції індустріального парку здійснюється у співпраці із Львівською міською радою у рамках проєкту Good Governance Fund «Ревіталізація бізнес клімату в Україні», який реалізується за підтримки уряду Великої Британії (UK Aid). Імплементатори проєкту — Abt Britain та Київська Школа Економіки.