fbpx

KSE Talks #1: Агата Демаре, що дійсно відбувається з санкціями проти Росії?

10 травня 2023

Вже наступного понеділка, 15 травня, о 18:00 відбудеться жива трансляція першого епізоду подкасту KSE Talks! Наш гість – Агата Демаре, директор із глобального прогнозування Economist Intelligence Unit та автор книги Backfire про санкції США. 

Книга аналізує вплив санкцій на уряди, глобальні корпорації та мільйони людей по всьому світу, а також аналізує зміни. Спираючись на інтерв’ю з експертами, політиками та жителів країн під санкціями, Агата досліджує непередбачувані наслідки застосування такої дипломатичної зброї. 

Разом з Еліною Рибаковою, директором з міжнародних програм KSE, Агата обговорить вплив санкцій на економіку Росії, довгострокові наслідки обмежень, шляхи їх обходу, а також дезинформацію та слабкі місця Кремля. 

Останні дослідження KSE Institute свідчать – санкції змогли пробити ліміт стійкості російської економіки. Нафтогазові доходи стрімко падають, дефіцит в бюджеті рахується в трильйонах рублів, а резерви швидко тануть. 

Та чи можемо ми вірити офіційній статистиці Москви? До того ж, постійно зростає і перелік засекречених даних. 

Позаяк Росія може маніплювати даними, а також знаходити шляхи порушення санкцій, важливо підтримувати та посилювати тиск на агресора. Слід позбавити Кремль будь-якої можливості адаптуватися до обмежень.  

Як це зробити – обговоримо 15 травня, о 18:00 за Києвом в ефірі KSE Talks! 

Пряма трансляція відбудеться на YouTube та Facebook, пізніше ми завантажимо запис на платформи для подкастів. 

Щоб отримати посилання на трансляцію, а також більше ексклюзивного контенту, поглибленого аналізу економічних новин, рекомендацій з політики, заснованих на фактичних даних, та останніх оновлень, заповніть анкету в Google Form: bit.ly/42jrt3x