fbpx

KSE розробляє навчальний курс для залучених до реформування енергетичного сектору нардепів, держслужбовців та представників державних енергетичних компаній

5 листопада 2021

Київська школа економіки (KSE) разом із компанією IMEPOWER за підтримки USAID Проєкту енергетичної безпеки (ПЕБ) розробляє навчальний курс для залучених до реформування енергетичного сектору народних депутатів Верховної Ради, міністрів Кабінету Міністрів та представників державних енергетичних компаній.

Навчальна програма враховує новітні тенденції й технологічний розвиток світової енергетики, стратегічні орієнтири на декарбонізацію та сучасні виклики національного енергетичного сектору. Це  сприятиме активному залученню стейкхолдерів до вирішення проблем енергетики та посилить ефективність їхньої співпраці для подолання викликів, що постали перед енергетикою України. Особлива увага буде зосереджена на питаннях синхронізації енергетичної системи України з ENTSO-E, підтримки розвитку ВДЕ, зеленої трансформації та фінансовому оздоровленні сектору.

Київська школа економіки  має досвід у розробці досліджень для енергетичного сектору та проведенні навчальних програм, у тому числі для державних енергетичних підприємств. Крім того, фахівці Центру енергетичних і кліматичних досліджень KSE мають досвід консультування щодо розробки енергетичної політики, сталого енергетичного розвитку та енергетичної безпеки.

Компанія IMEPOWER спеціалізується на консультаційних послугах у таких напрямах, як виробництво електроенергії (ВДЕ, теплова енергія, когенерація, атомна енергія), передача, розподіл та постачання, а також газообмін, централізоване теплопостачання й енергоефективність.

USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ) співпрацює з Урядом України, приватним сектором та громадянським суспільством із метою зміцнення енергетичної безпеки України та перетворення енергетичного сектору країни в сучасну рушійну силу економічного зростання, що орієнтована на ринок та інтегрована в ЄС. ПЕБ працює над удосконаленням нормативно-правового середовища в енергетичному секторі та підвищення надійності енергопостачання, що допоможе Україні забезпечити сталий економічний розвиток. Робота ПЕБ зосереджена на допомозі Уряду України у створенні конкурентних ринків енергії та підвищенні прозорості енергетичного сектору, зменшення корупції й покращення добробуту громадян України. Проєкт також допомагає Уряду України та партнерам по енергетичному сектору покращити енергопостачання та пом’якшити наслідки російської агресії.