fbpx

KSE проведе курс відкритих лекцій “Ідеї, що змінюють світ. За що давали Нобеля з економіки?”

28 жовтня 2021

З 1969 року Шведська королівська академія наук щороку оголошує ім’я лауреата Премії Шведського центрального банку з економічних наук пам’яті Альфреда Нобеля, що також відома як Нобелівська премія з економіки. Завдяки дослідженням нобелівських лауреатів ми дізналися  відповіді на багато важливих економічних питань та отримали нові інструменти для проведення досліджень.

В чому суть досліджень нобелівських лауреатів? В чому їхня цінність? Як їхні відкриття використовувалися в подальшому? Професори Київської школи економіки розкажуть про відкриття, які були удостоєні Нобеля. У циклі онлайн-зустрічей, які пройдуть з 3 листопада по 15 грудня ви дізнаєтеся про сім Нобелівських премій з економіки.

3 листопада, 17:00 – Олена Бєсєдіна про Пола Кругмана, який отримав премію 2008 року за дослідження в галузі міжнародної торгівлі та економічної географії.

10 листопада, 17:00 – Максим Обрізан про Роберта Солоу, який отримав премію 1987 року за фундаментальні дослідження в області теорії економічного зростання.

17 листопада, 17:00 – Павло Прокопович про Леоніда Гурвича, Ерік Мескін та Роджера Майєрсона, які отримали премію 2007 року створення основ теорії оптимальних механізмів.

24 листопада, 17:00 – Ніколас Арагон (тема узгоджується)

1 грудня, 17:00 – Соломія Шпак про Девіда Карда (за емпіричний внесок в економіку праці) та  Джошуа Ангрісту і Гвідо Імбенсу (за методологічний внесок у аналіз причинно-наслідкових зв’язків), які отримали премію 2021 року.

8 грудня, 17:00 – Олеся Верченко про Роберта Мертона та Майрона Шоулза, які отримали премію 1997 року за новий метод визначення вартості похідних фінансових інструментів.

15 грудня, 17:00 – Ольга Купець про Абхіджита Банерджі, Естер Дюфло та Майкла Кремера, які отримали премію 2019 року за експериментальний підхід до боротьби з бідністю.

Події проходять за підтримки уряду Швеції. 

Щоб взяти участь у подіях, будь ласка, зареєструйтеся. Ви отримаєте посилання на zoom на електронну пошту.