fbpx

KSE Institute проведе відкриту лекцію щодо динаміки російського експорту нафти та порушення санкцій

4 Грудня 2023

KSE Institute запрошує на відкриту лекцію “Вивести з тіні: Динаміка експорту російської нафти”, що відбудеться онлайн 7 грудня 2023 року, о 19:00 (Київ). Окрім останніх даних дослідження щодо обсягів експорту та доходів РФ, ключовими темами для обговорення стануть шляхи обходу та порушення наявних обмежень, які використовує Росія, та необхідні кроки для посилення санкцій. 

За даними дослідження KSE Institute, у жовтні 2023 року доходи від експорту російської нафти досягли 18,3 мільярда доларів. РФ здійснює 99% морського експорту нафти з порушенням цінових лімітів у $60/барель (price cap). При цьому середня ціна нафти Urals FOB в Балтійському та Чорному морях становить $77/барель та  $79/барель відповідно. FOB ESPO в середньому вартує ще більше – $84/барель. 

Експерти KSE Institute представлять результати досліджень стосовно динаміки експорту російської нафти, а також зосередять увагу на порушеннях цінового ліміту, збільшенні обсягів поставок, зменшенні залежності РФ від західних сервісів та зростанні тіньового флоту. Окрім того, будуть представлені кроки, необхідні для посилення санкційного режиму та контролю за його дотриманням. 

Учасники дискусії: 

• Наталя Шаповал, очільниця KSE Institute

• Борис Додонов, Керівник центру енергетичних і кліматичних досліджень KSE Institute

• Анатолій Кравцев, дослідник KSE Institute

Після презентації результатів досліджень відбудеться сесія питань-відповідей. 

Дата та час: четвер, 7 грудня, 19:00 (Київ)

Формат: онлайн

Мова: англійська

Для участі у лекції зареєструйтеся за посиланням: https://zfrmz.eu/prBnreUPntmOIsUtKx8h 

Напередодні лекції ви отримаєте лист з підтвердженням вашої реєстрації, а також посилання для участі у події.