fbpx

Київська школа економіки разом з партнерськими благодійними організаціями зібрала $1 140 000 для гуманітарної допомоги Україні

21 вересня 2022

Під час благодійного заходу, що відбувся в Гарвардському клубі міста Нью-Йорк (США), громадські діячі з України й Сполучених Штатів, серед яких був мер Нью-Йорка Ерік Адамс, обговорювали, як війна між Росією та Україною вплинула на решту світу.

17 вересня Київська школа економіки, що є однією з найпотужніших установ у сфері бізнес-освіти в Україні, під час стратегічної конференції та благодійної вечері зібрала $1.140.000 на допомогу Україні. Урочистий захід зібрав громадських діячів з усього світу, зокрема лауреатів Нобелівської премії, військових, економістів, інвестиційних банкірів, істориків, урядовців та простих українців, які особисто пережили жахіття війни. Завдяки цьому гості змогли зрозуміти справжню інтенсивність війни та політичну реальність в Україні, обговорюючи глобальні політичні та економічні наслідки війни, а також окреслюючи можливі майбутні сценарії та рішення.“Багато хто досі не розуміє, який вплив ця війна матиме – і зараз має – на інші сфери життя та решту світу”, – зазначив Тимофій Милованов, президент Київської школи економіки. “Завдяки цій події ми змогли передати все, що відчуває український народ, і зробити це сенсом для решти світу, збираючи гроші на користь України та українського народу, обговорювати вплив війни та те, що на нас чекає далі — з акцентом на відбудову, гуманітарну допомогу та роль України в архітектурі нового світу”.

Відразу в кількох аудиторіях відбулися різноманітні панельні дискусії на такі теми, як глобальна безпека, економічний аналіз, енергетична криза та продовольча безпека. Серед доповідачів — два нобелівські лауреати: Пол Круґман і Роджер Маєрсон; українські військові офіцери та хірурги безпосередньо з передової; провідні економісти та інвестори з України, зокрема професор Юрій Городниченко, професор Тимофій Милованов та Наталія Шаповал; українські історики; 5-й Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон Гербст; колишній міністр оборони України Андрій Загороднюк та інші. Гості заходу змогли не лише прослухати виступи, але й поставити запитання спікерам. 

Після конференції відбувся благодійний аукціон та вечеря, щоб вшанувати стійкість і дух українського народу. Подія відбулась за участю українців, які поділилися своїми історіями про подолання викликів війни, протистояння російському вторгненню та збереження й розвиток демократії під час війни. Зібрана сума в $1.140.000 буде спрямована на внески благодійним організаціям по всій Україні та безпосередньо Київській школі економіки, яка планує спрямувати ці кошти для підтримки народу України через гуманітарну діяльність, освітні проєкти, а також заходи для підтримки талановитої молоді й розвитку інфраструктури в Україні.

Мер міста Нью-Йорк Ерік Адамс також виступив під час прийому перед гостями заходу. Він зазначив: “Коли ця війна лише почалася, і люди казали, що «через кілька днів український народ впаде», я відповів: «Ви просто не знаєте українського народу»”. Мер Нью-Йорка також відзначив роль українських іммігрантів в історії Сполучених Штатів і міста Нью-Йорка зокрема, як справжнє свідчення волі та сили нашого народу.

Завершилася благодійна вечеря виступом Українського хору «Думка Нью-Йорка». Благодійна організація Razom for Ukraine, а також Американсько-українська ділова рада (USUBC) також долучилися до інформаційної й організаційної допомоги у проведенні заходу.

Наразі в Сполучених Штатах триває благодійний збір коштів, що будуть спрямовані на потреби українців та України у часи війни.

Про Київську школу економіки

Заснована в 1996 році, Київська школа економіки є важливим гравцем у світі зіткнення економічних, політичних, технологічних і природних сил. Київська школа економіки є одним із найпотужніших закладів бізнес-освіти в Україні, який розвиває спроможність народу України створити демократичну, квітучу та суверенну країну, поєднуючи реальних практиків, провідних експертів у сфері бізнес-освіти, інтелектуальну вимогливість та академічну досконалість.