fbpx

Київська школа економіки долучилась до Міжнародної групи економістів щодо відновлення України

3 Серпня 2023

Президент Київської школи економіки Тимофій Милованов увійшов до складу Консультативної ради з економічної політики, яку створює Міністерство економіки України. Учасники Ради надаватимуть рекомендації Міністерству економіки щодо забезпечення швидкого відновлення та розвитку України. 

“Ми прагнемо створити стабільне макроекономічне середовище для розвитку людського капіталу, залучення прямих іноземних інвестиції та сталого економічного зростання. Важливе завдання новоствореної Консультативної ради — надавати постійні рекомендації для вироблення ефективної політики відбудови України під час війни та після перемоги”, — зазначила під час зустрічі Перший віцепрем’єр-міністр — Міністр економіки України Юлія Свириденко.

До Консультативної ради увійдуть провідні світові економісти, зокрема Роджер Маєрсон, лауреат Нобелівської премії з економіки, професор Чиказького університету, Кеннет Рогофф, професор Гарвардського університету, колишній головний економіст Міжнародного валютного фонду, Рорі Макфаркуар, старший віцепрезидент зі співпраці з міжнародними інститутами Mastercard та інші. Очолить Раду професор Департаменту економіки Університету Каліфорнії в Берклі Юрій Городніченко.

“Ми вже маємо напрацювання, які допоможуть сформувати політику відновлення України. Зокрема це заходи, втілення яких забезпечить макрофінансову стабільність, стимулюватиме розвиток економіки та підвищить доходи держбюджету”, — зауважив Президент КШЕ Тимофій Милованов. 

Серед основних завдань новоствореної Консультативної ради — надавати постійні рекомендації для вироблення ефективної політики відбудови України під час війни та після перемоги.

“На Україну чекає складний шлях, і лише вона може виконати своє домашнє завдання і перетворитися на сучасну країну з міцними демократичними інститутами та динамічною економікою. Міжнародне співтовариство пропонує Україні непохитну підтримку під час війни і в післявоєнний період”, — додав Юрій Городніченко.

Установча зустріч відбулася за підтримки KSE Institute, який сприятиме подальшій роботі Консультивної ради. На зустрічі також були присутні заступник міністра економіки України Олексій Соболев, керівниця KSE Institute Наталія Шаповал, а також керівниця програми з економічного відновлення та розвитку, міжнародних зв’язків КШЕ Ольга Сливинська. 

Міжнародні економісти, що увійшли до складу Ради, підготували дослідження «Повоєнна макроекономічна архітектура України», що містить рекомендації реформ та інших необхідних заходів для забезпечення економічного відновлення та розвитку держави. 

Автори дослідження фокусують увагу на чотирьох ключових напрямках — фіскальній політиці, монетарній політиці, ситуації на ринку праці та регуляторному середовищі.

Повний текст звіту «Повоєнна макроекономічна архітектура для України» можна знайти за посиланням: https://t.ly/OIDy6