fbpx

До Київської школи економіки вступило в 3 рази більше студентів, ніж минулоріч. Як відбулася посвята у студенти

6 вересня 2023

Близько 1000 людей зібралися на посвяті у студенти у Мистецькому Арсеналі заради однієї, великої мети – кращого майбутнього. Для себе, для своєї дитини, для друга та всі разом для своєї країни. 

“Своя будівля, бакалаврські програми, 500 нових студентів в рік, міжнародні дипломи і викладачі – все це три роки назад здавалось недосяжними фантазіями, а 7 років тому KSE взагалі була банкрутом. – згадує Тимофій Милованов, президент KSE.  “Більшість не вірила, що можна будувати університет світового рівня без ресурсів, на ідеї. Я звільнив всіх, хто не вірив, і разом ми набрали талановитих мрійників. Неможливе насправді можливе, якщо мати візію і працювати як атлет олімпійського рівня. Україна і світ потребують топового університету в Києві і ми його будуємо. Приєднуйтесь”.

Цього року до KSE вступили 546 студентів, 341 на бакалаврські програми – економіка, право, ІТ, психологія, математика, і 205 на магістерські – бізнес економіка, урбаністика і відновлення, публічне врядування, дослідження пам’яті і соціальна психологія.

Ігор Смілянський, генеральний директор Укрпошти, завітав до студентів з вітальною промовою та поділився зі спільнотою ключовим фактором змін в одній з найбільших державних компаній України: “Укрпошта колись була найшвидшим українським стартапом, ми перші тоді вигадали, як перевозити посилки усією країною, а зараз оптимізуємо доставку Європою. Тому я точно знаю, що в Україні живуть сучасні хлопці та дівчата, які позбавлені думки про “це неможливо”, і знаходять можливості для здійснення своїх бажань. Доказ тому є те, що ви стоїте зараз тут. Вчіться, розвивайтеся і працюйте заради найкращого майбутнього для нашої країни, тому що ви і є наше майбутнє”.

Посвяту організовували активні студенти KSE спільно з KSE Foundation, всі студенти-першокурсники та випускники KSE могли доєднатися до цікавого квесту з завданнями від наших партнерів та студентського самоврядування. Вони шукали номери одногрупників, грали в шахи, розгадували ребус, налаштовували нові зв’язки та створювали нові спогади.

“KSE – це про підтримку. Тебе приймають таким, яким ти є, і допомагають реалізовувати навіть найдивніші ідеї. В такому потужному комʼюніті неможливо стояти на одному місці, разом рухаєтесь вперед до своїх цілей”, – Софія Галімуліна, студентка KSE, програма “Бізнес економіка”.

“Україна є міцною завдяки сильним людям, які мають знання та навички і вміють об’єднуватися заради спільної мети. Саме цьому вчать в найкращих університетах  – тут ви отримаєте знання та вміння спільно вирішувати складні задачі. Ми обіцяємо допомагати нашим студентам вчитись, працювати та реалізувати свій талант. Тепер ви – частина спільноти. Спільноти, де плідно працюють заради результату, підтримують один одного та розуміють важливість своїх дій. Вітаємо в KSE!”, – Тимофій Брік, ректор KSE.

“В усьому, що ми робимо, необхідно покладатися на власні сили. Але тут, в Київській школі економіки, ми відчуваємо могутність спільноти. Тут завдяки благодійникам KSE Foundation ми даємо можливість здобувати найкращу освіту дітям військових, ВПО і ветеранам війни, захищаємо школярів облаштовуючи укриття, допомагаємо і підтримуємо українців. Тут студенти збирають 2 мільйони доларів на медичні гелікоптери, організовують посвяту та співпрацюють заради спільної мети. Я хочу, щоб ви пам’ятали, що кожна ваша шалена ідея знайде відгук у стінах КSE і ми зробимо все для того, щоб вона втілилась у життя”, – Світлана Денисенко, директорка благодійного фонду KSE.