fbpx

$5 тисяч отримала команда з Городенківщини за найкращих проєкт в рамках освітньої програми від KSE за підтримки NED

9 червня 2023

Нещодавно в Київській школі економіки відбувся пітчинг проєктів у рамках освітньої програми “Ефективне залучення ресурсів та проектний менеджмент для територіальних громад під час війни”, організований Центром соціологічних досліджень, децентралізації та регіонального розвитку KSE за фінансової підтримки Національного фонду підтримки демократії (NED).

До участі в освітній програмі було відібрано представників 6 громад із понад 30 заявок, з них 4 громади дійшли до етапу пітчингу проєктів. Учасники навчання отримали 12 годин консультацій від експертів та прослухали 14 лекцій на теми управління на основі даних, дослідницьких стратегій та залучення громади.

Загалом експертам було презентовано 7 проєктних пропозицій від 4 громад на тему екології, енергоменеджменту, освіти, медичної реабілітації та розвитку туризму. 

Оцінювачами проєктів виступили представники міжнародних фондів, громадських організаційний та благодійних установ. Крім завдання оцінити програми учасників, метою пітчингу було познайомити представників громад з потенційними партнерами для розробки та впровадження проєктів на місцевому рівні. 

Проєкти оцінювали представники:

• Польського банку розвитку: Матеуш Валевський, головний економіст; Богдан Завадевич, менеджер з міжнародних питань;

• Swedish International Centre for Local Democracy, Simon Härenstam, Programme Officer Municipal Partnership (online); Johan Lilja, Secretary General (partially, online);

• Профільні фахівці (Ігор Чава, з Державного агентства розвитку туризму; Василь Стрілка, МОЗ; Тарас Оборонов, Фонд Енергоефективності; Сергій Корнилюк, незалежний консультант);

• Лектори програми: Володимир Кондзьолка (директор Інститут міста Дрогобича та експерт ОБСЄ), Сергій Замідра (1-й заступник голови у Всеукраїнська асоціація громад та Радник міністра у Міністерство аграрної політики та продовольства України), Юрій Грановський (дослідник, співзасновник “Агентів змін”), Олександра Койдель (радниця із дослідницької комунікації, доцентка кафедри публічної політики та врядування, PhD), Вікторія Фургало, керівниця ГО «Мережа центрів едукації» і менеджерка регіонального розвитку у комунальній установі «Інститут міста» Львівської міської ради.

За оцінками експертів переможцем, який отримав грант на суму $5 тисяч, стала команда з Городенківської громади, що на Івано-Франківщині. 

“Основна ідея проєкту – зробити нашу громаду впізнаваною для туриста через розробку туристичної стратегії. Для цього нам необхідно об’єднати місцевий бізнес, особливо туристичного напряму, зацікавлені групи населення, народних майстрів, краєзнавців, виробників крафтової продукції, а також залучити експертів з туризму”, – ділиться Марія Здріла, керівниця проєкту. 

За її словами, про програму дізналися з соціальних мереж і вирішили долучитися,  оскільки чули про Київську школу економіки, як про креативну установу з передовим досвідом навчання. 

“Інформація, яка подавалася в рамках програми, була актуальною, насиченою та корисною. Експерти та ментори постійно підтримували та консультували. Навчили також використовувати цікаві онлайн інструменти для проєктної роботи та візуалізації, зокрема ChatGPT, які плануємо використовувати в подальшій роботі”, – додає пані Марія.

Дякуємо всім учасникам, які взяли участь у освітній програмі, та бажаємо успіхів в реалізації своїх ідей та задумів!

Більше про проєкт можна прочитати за посиланням.