fbpx

Офіційне звернення президента, професорів, викладачів та дослідників Київської Школи Економіки

Офіційне звернення президента, професорів, викладачів та дослідників Київської Школи Економіки

до

Ректорів, професорів, викладачів, докторантів та аспірантів, студентів та співробітників університетів та науково-дослідницьких інститутів

Федеративної Республіки Німеччини, Сполучених Штатів Америки, Канади, Великобританії, Франції, Китайської Народної Республіки, Японії

та інших країн світу

Ми, президент, професори, викладачі, дослідники та співробітники Київської Школи Економіки закликаємо академічні співтовариства усіх країн світу підтримати наш рішучий протест проти війни, яку президент Росії розв’язав о 4 ранку 24 лютого 2022 року проти України. Військовий напад на Україну – це загарбницький акт збройної повномасштабної агресії Росії проти незалежної і демократичної європейської держави. Безпідставна злочинна окупаційна війна Росії в Європі – це трагедія і гуманітарна катастрофа для всіх народів України і Європейського Союзу. Російська агресія завдасть непоправних втрат людській цивілізації і культурній спадщині, розвитку науково-технічного прогресу і демократичних цінностей та ідеалів  всіх народів Європейського континенту і за його межами.

  1. 1. Ми закликаємо Вас залучати українську наукову спільноту до форумів, дискусій та аналітичних проектів, що мають на меті правдиве та неупереджене висвітлення подій в Україні та їх наслідків для світової економіки, політики та суспільного життя.
  2. 2. Ми закликаємо Вас підтримати українську науково-викладацьку та студентсько-аспірантську спільноту України шляхом створення та фінансування додаткових стипендійних, науково-дослідних проектів та інших програм підтримки у Ваших навчальних закладах та науково-дослідних інститутах.
  3. 3. Ми закликаємо Вас зупинити фінансування науково-дослідних та освітніх проектів з російськими університетами та науково-дослідними установами. Ми також закликаємо Вас припинити будь-яке співробітництво з організаціями, які відкрито підтримували войовничу та агресивну політику Росії щодо України, тим більше якщо вони і зараз підтримують цинічне військове вторгнення Росії на територію суверенної держави України.
  4. 4. Ми закликаємо Вас засудити агресію Росії проти України, виступити з мирними ініціативами та звернутися до Вашого уряду задля припинення війни на Європейському континенті.

 

Просимо Вашої підтримки та подальшого поширення цього листа серед Ваших співробітників, колег та друзів! 

Президент Тимофій Милованов, професори, викладачі та дослідники Київської школи економіки