fbpx

Керівний комітет Проекту та Робоча група з питань моніторингу увійшли до складу Групи з реформування земельних відносин при Мінагрополітики

Керівний комітет Проекту та Робоча група з питань моніторингу увійшли до складу Групи з реформування земельних відносин при Мінагрополітики

16 Травня, 2017

Наказом Мінагрополітики №155 від 21 березня 2017 створено Групу з реформування земельних відносин, у складі якої утворено Підгрупи – із забезпечення ефективної реалізації проекту «Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні» під робочою назвою “Керівний комітет Проекту” та Підгрупи з питань моніторингу земельних відносин.

 

Основними завданнями Групи з питань реформування земельних відносин визначено “участь у розробці планів дій щодо реформування земельних відносин; координація вдосконалення інфраструктури ринку землі та інформаційної кампанії із реформування земельних відносин; узгодження нормативно-правових актів стосовно питань реформування земельних відносин, у тому числі участь у розробці концепції обігу земель сільськогосподарського призначення; вдосконалення орендних відносин, кадастрово-реєстраційної системи; запровадження консолідації земель тощо”.

 

До її складу увійшли представники МінАПК, Мінекономрозвитку, Мінюсту, Держгеокадастру, асоціацій “Український клуб аграрного бізнесу” та “Федерації роботодавців АПК та продовольства України”, а також Світового банку, Міжнародної фінансової корпорації, USAID, Єврокомісії та SAGSUR.

 

Основними завданнями Керівного комітету проекту залишаються схвалення плану заходів проекту на кожні 6 місяців, необхідні оновлення цього плану, схвалення звітів про виконання та результати роботи Проекту, ухвалення рішень про членство та підтримка зв’язків між відповідними зацікавленими сторонами та Проектом.

 

Його співголовами залишаються перший заступник міністра агрополітики Максим Мартинюк та голова “Федерації роботодавців АПК та продовольства України” Вадим Бодаєв.

 

Основним завданням Підгрупи з моніторингу земельних відносин є “забезпечення координації дій суб’єктів інформаційної взаємодії щодо ведення моніторингу земельних відносин”.

 

До її складу, як і раніше, входять представники Держгеокадастру, Держстату, ДФС, Державної судової адміністрації, Дердагенства з водних ресурсів, Мінюсту, Мінекономрозвитку, Мінагрополітики. Очолює Підгрупу відтепер перший заступник голови Держгеокадастру Людмила Шемелинець.

 

Група з реформування земельних відносин взаємодятиме із раніше утвореними при Мінагрополітики Офісом підтримки реформ та Робочою групою з підготовки Концепції запровадження обігу земель сільгосппризначення.