fbpx

Депутат Європарламенту: Податкова реформа та приватизація необхідні для сприятливого бізнес-середовища

Депутат Європарламенту: Податкова реформа та приватизація необхідні для сприятливого бізнес-середовища

24 Січня, 2017

Щоб створити сприятливе середовище для ведення бізнесу, на початку 2000-х рр Словаччина провела податкову реформу, стабілізувала валюту, покращила систему адміністрування та приватизувала державні компанії. Депутат Європейського парламенту Іван Штефанець вважає, що Україні потрібно робити такі ж кроки. “Я думаю, що дуже важливо справді зосередитися на бізнес-середовищі та зрозуміти, що робочі місця створюються приватним сектором. І цей приватний сектор повинен мати сприятливі умови для цього,” – зазначив пан Штефанець у новому відео-подкасті серії #UkraineReforms.

Ще одним уроком Словаччини для України могло б стати введення спеціального режиму для того, щоб прийняти законодавство ЄС, включаючи спеціальні голосування в парламенті, присвячені законодавству ЄС. “Думаю, це має бути пріоритетом для кожного парламенту, який прагне приєднатися до Європейського Союзу. ЄС справді означає стабільність, процвітання і також означає мир. На мою думку, це найважливіша цінність, яка нам відома,” – зазначив пан Штефанець.

Пан Штефанець відвідав Україну в грудні 2016 року в рамках проекту #UkraineReforms, який стартував у 2014 з ініціативи Центру Європейських Студій ім.Вілфреда Мартенса в партнерстві з Київською школою економіки, Реанімаційним Пакетом Реформ та інформаційною кампанією Сильніші Разом заради підтримки реформ в Україні.