fbpx

Депутат Європарламенту Діта Харанзова виступила з відкритою лекцією у KSE

Депутат Європарламенту Діта Харанзова виступила з відкритою лекцією у KSE

23 Листопада, 2016

17 листопада Київська школа економіки мала честь приймати у своїх стінах депутата Європейського парламенту Діту Харанзову з відкритою лекцією. Пані Харанзова ділилася досвідом приєднання до Європейського Союзу своєї батьківщини – республіки Чехії. Чехія стала членом ЄС у 2004 році і зараз готується також приєднатися до Єврозони.

Угода про Асоціацію є провідником для країни, підтримуючи її наміри до трансформацій та реформ, на думку пані Харанзової. За ї словами, політична воля керівництва країни до змін є визначальною у цій справі. Вона також переконана, що Європейський Союз є найкращим проектом на континенті, який повинен ставати сильнішим і залишатися об’єднаним, незважаючи на зростаючий євроскептицизм у країнах ЄС та її рідній Чехії, зокрема. “Причина, через яку ми його створили полягає у тому, що ми не хотіли допустити війни тут. І ми досягли успіху в цьому, а також створили величезний єдиний ринок,” – пані Харанзова зазначила під час лекції.

Під час візиту в Україну пані Харанзова також взяла участь у відкритій дискусії по переваги глибокої та всеохоплюючої угоди про вільну торгівлю разом з заступником Бізнес-омбудсмена України Тетяною Короткою та виконавчим директором Українського Центру Європейської політики Любов Акуленко, яка відбулася в Українському кризовому медіа центрі.

Візит Діти Харанзової проходив в рамках проекту #UkraineReforms, спільного проекту Центру Європейських Студій ім. Вілфреда Мартенса, Київської школи економіки, Реанімаційного Пакету Реформ та Сильніші Разом, що стартував у 2014 році для підтримки та просування реформ в Україні.