fbpx

Експерти дискутували на тему, чи може бути право оренди предметом застави та альтернативою скасуванню мораторію

Експерти дискутували на тему, чи може бути право оренди предметом застави та альтернативою скасуванню мораторію

23 Червня, 2016

23 червня 2016 р. Проект «Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні» спільно з компанією Agrogeneration організували дискусію з питання щодо доцільності та можливості використання права оренди с/г земель у якості предмета ринкових транзакцій та застави – як альтернативи відчуженню права власності на такі землі в умовах мораторію.

Інформацію щодо юридичних аспектів цього питання – зокрема, його відображення в чинному українському законодавстві, а також щодо світового досвіду, – презентував аналітик Проекту, доктор юридичних наук Павло Кулинич.

Модерував дискусію президент Асоціації «Земельний союз України» Андрій Кошель. Участь у дискусії взяли завідувач кафедри землевпорядного проектування НУБіП України, доктор економічних наук Андрій Мартин, експерт з питань банківського бізнесу в аграрній галузі IFC Віктор Горбачов, радник Правління банку з питань с/г кредитування  ПАО “Банк Кредит Днепр” Гарі Реуше, представники Мінагрополітики, Держгеокадастру, агробізнесу.