fbpx

Що таке успіх? Які його складові? Поради від справжніх лідерів.

Що таке успіх? Які його складові? Поради від справжніх лідерів.

14 Червня, 2016

9 червня в галереї АртПРИЧАЛ про ключові елементи успіху – можливості, гроші і самореалізацію -, про те, як бути успішним на початку свого життєвого шляху, який інструментарій необхідний для цього, поділились справжні лідери на зустрічі «Освіта, що приводить до успіху».

Дмитро Сологуб, заступник голови Національного банку України, випускник Київської школи економіки, говорив про ГРОШІ, їх еволюцію, про те, що таке гроші в сучасному світі, як зараз функціонують фінансові ринки, як вони змінюються і як продовжуватимуть змінюватися в майбутньому, які знання та навички потрібні нам для того, щоб гідно заробляти в сучасному світі.

За словами Дмитра економіка – це складна система, яка неймовірно еволюціонує. І для того, щоб її зрозуміти і вона працювала належним чином, необхідно мати освіту. Освіта – частина успіху і складової для заробляння грошей. Головне, аби людина впродовж навчання отримувала не лише hard skills, а й soft skills: знайомства, оточення, атмосфера ї спільнота різносторонніх успішних людей. Дмитро, зробив акцент на тому, що успіх та місце в житті залежить від рівня освіти і від рівня вашого позиціювання!

Надія Васильєва, генеральний директор «Майкрософт Україна», говорила про МОЖЛИВОСТІ. Зокрема, про технологічні тренди, про те, як змінюється світ навколо нас, як це впливає на людей, їхню поведінку, а також на поведінку компаній, які створюють продукти для людей. Як ці зміни впливають на вибір своєї мети та професії.

Надія розповіла, що в майбутньому ми будемо швидше ділитись інформацією, бо навзаєм ми отримуємо ще більше і розвиваємо себе й проект прискорено. Сьогодні неважливо як і коли працює людина. Варто контролювати її лише по цілях, компетенціях і результатах.

Надія зазначила, що сьогодні ми більше спілкуємось з людьми не фізично, а віртуально. І це один з великих важелів впливу на те, чому і як навчатись надалі. Також варто звернути увагу на те, що буде багато навичок, які нам треба за короткий час отримувати і треба дивитись, в чому ми будемо спеціалізуватись. Говорячи про основні тренди майбутнього – хмарні технології і Big Data -, Надія зауважила, що зараз ми використовуємо лише 10% даних – ми просто не маємо компетентних професіоналів в цій сфері.

Святослав Вакарчук, громадський активіст, член Ради директорів Київської школи економіки, музикант, поділився з учасниками події про те, наскільки важлива РЕАЛІЗАЦІЯ, як почувати себе щасливим від того, що ти робиш, як вибрати свій шлях та яких людей зараз потребує країна.

Святослав зазначив, що в успішних країнах освіта направлена на максимальне набуття впевненості в своїх силах. Натомість, у нас – total shyness. Він закликав не загубити свою особистість під постійним тиском батьків, соціуму, обставин, оскільки нам треба більше людей впевнених в собі, тих, хто знає, чого хоче. Святослав заохочує збільшувати конкуренцію шустрих і впевнених людей. Тоді серед українських лідерів буде більше талантів! Не варто вчитись заради дипломів. Але коли Ви перестаєте вчитись – ви втрачаєте свою місію!

Тимофій Милованов, президент KSE, професор Університету Пітсбургу. Тимофій говорив про те, що якісна ОСВІТА може бути надійним плацдармом для майбутнього успіху. Він розказав, чим відрізняється освіта світового рівня від української, яких спеціалістів бракує в світі.

На початку Тимофій висвітлив місію KSE: покращити бізнес-середовище через освіту майбутнього покоління лідерів, здатних до трансформації країни і світу. Тимофій зауважив, що поки всі пишуть історії про економіку, ми навчаємо evidence-based методам, економетриці, аналізу, роботою з великими даним.

Після виступів спікерів, кожен охочий мав можливість поспілкуватись з ними і задати свої питання.

Наприкінці також відбулись інтерв’ю з викладачами Київської школи економіки для охочих вступити на магістерські програми Київської школи економіки.

Фотографії з події в альбомах на сторінках у Facebook та Вконтакте.

Запис відео трансляції події: