fbpx

Екс-Міністр фінансів Болгарії: Україні потрібна швидка та радикальна податкова реформа

Екс-Міністр фінансів Болгарії: Україні потрібна швидка та радикальна податкова реформа

21 Березня, 2016

В рамках проекту #UkraineReforms Київська Школа Економіки продовжує публікувати відео подкасти з успішними реформаторами з сусідніх країн.

Україні потрібна швидка податкова реформа, податкові ставки потрібно врегулювати швидко та радикально, особливо тоді, коли політична ситуація в країні нестабільна, вважає Симеон Дянков, колишній Віце-Прем’єр-Міністр та колишній Міністр фінансів Болгарії. Водночас, уряду необхідно подбати про альтернативні джерела державних доходів, які можна отримати від приватизації або непрямих податків.

“Я думаю, що всі країни протягом наступних 10-15 років будуть переходити на систему, яка базується на непрямому оподаткуванні, тому що вся Європа, включаючи Україну та мою батьківщину Болгарію, зараз має демографічні проблеми,” – розмірковує пан Дянков. “Це означає, що податок, який сплачується до фонду соціального забезпечення має бути зменшений з часом, в Україні в тому числі. Податок на доходи фізичних осіб також має бути знижено.”

 

Симеон Дянков відвідав Київ та Одесу у лютому в рамках проекту #UkraineReforms. З підсумками візиту можна ознайомитись тут.

 

Більше відео з відомими реформаторами з сусідніх країні можна подивитися тут.