fbpx

МЕРТ представило проект закону про міжнародну допомогу в KSE

МЕРТ представило проект закону про міжнародну допомогу в KSE

16 Березня, 2016

14 березня в Київській школі економіки пройшло обговорення проекту закону про міжнародну допомогу. Олена Трегуб, Директор Департаменту міжнародних програм в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, представила пропозиції міністерства.

Вона наголосила, що зараз основною проблемою є те, що поняття «міжнародна допомога» досі юридично не визначено.  Це означає, що не створена необхідна архітектура для координації міжнародної допомоги.

Другою серйозною проблемою є те, що немає єдиної інституції, яка координує роботу з міжнародними донорами. Зараз ця діяльність розбита між різними міністерствами і відомствами. Це призводить до того, що неможливо звести всю інформацію про отримані гранти, кредити та інші види допомоги, проаналізувати її і прозвітувати. Як результат, виникає проблема прозорості і відповідальності.

У новому законі пропонується, по-перше ввести поняття «міжнародна допомога», по-друге, створити єдиний центр координації міжнародної допомоги, який буде збирати всю інформацію і працювати з донорами. Також МЕРТ працює над створенням порталу, на якому буде доступна вся інформація про міжнародну допомогу: які види допомоги і в якому обсязі були отримані, на які проекти і які виконавцями витрачено.

Презентація Олени Трегуб: