fbpx

12 грудня 25 CEO найбільших держкомпаній сядуть за парту навчатись корпоративному управлінню

12 грудня 25 CEO найбільших держкомпаній сядуть за парту навчатись корпоративному управлінню

8 Грудня, 2015

З 12 грудня 25 топ-менеджерів 20 держкомпаній із різних галузей економіки України почнуть навчання за «Програмою розвитку керівників державних підприємств» на базі Київської школи економіки.

Лекції для CEO найбільших держкомпаній будуть читати викладачі KSE, спеціалісти та бізнес-тренери London Business School, Stockholm University, INSEAD та інших закордонних вузів. Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Руслан Корж також погодився виступити в рамках курсу.

Програму розраховано на 7 місяців і складається вона з 14 навчальних модулів: належне корпоративне управління та побудова прозорого бізнесу, стратегічне планування, фінансове планування, управління людськими ресурсами, лідерство, управління змінами, маркетингові стратегії, інформаційні технології в сучасному бізнесі, комунікації та інше.

Курс буде максимально практичним, особливу увагу приділено сучасним стандартам корпоративного управління, прозорості та боротьбі з корупцією в державних компаніях.

Для керівників держпідприємств навчання буде безкоштовним завдяки фінансовій  підтримці Western NIS Enterprise Fund.

За підсумками 2014 року загальні збитки держпідприємств перевищили 100 млрд грн., ще стільки склав недоотриманий прибуток. 200 млрд гривень – це нереалізований потенціал додаткової вартості для держави та суспільства, підкреслив Руслан Корж під час презентації програми в УКМЦ. Управлінцям українських держкомпаній знань і вмінь катастрофічно не вистачає. Ця освітня програма має на меті впровадити сучасні стандарти менеджменту, змінити корпоративну культуру та перетворити держкомпанії на ефективні та конкурентноспроможні підприємства.

«Ми хочемо бачити на чолі держпідприємств досвідчених та успішних керівників. За допомогою програми вони зможуть впровадити у себе сучасний управлінський досвід успішних компаній. Ми дамо керівникам ринкову зарплату і можливості розвитку, але вимагатимемо показати результати їхньої роботи», – наголосив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Руслан Корж.

«Western NIS Enterprise Fund радий підтримати цю важливу навчальну програму для керівників державних підприємств. Вона є дуже важливою для того, щоб дати вишкіл на найвищому рівні корпоративних практик. Впевнена, що управлінці будуть працювати на добро України завдяки такій же прибутковій та ефективній діяльності, як приватні компанії», – зазначила Ярослава Джонсон, Президент та Головний виконавчий директор Western NIS Enterprise Fund.

Іван Компан, директор програми «Програма розвитку керівників державних підприємств», переконаний, що «державні компанії мають стати невід’ємною частиною ефективної ринкової економіки і створювати додаткову вартість, що вимагає від їх керівництва сучасного міжнародного рівня освіти. Керівники мають стати рушійною силою змін».