fbpx

ПУБЛІКАЦІЯ ОГЛЯДОВОГО ЗВІТУ АМЕРИКАНСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ДІЛОВОЇ РАДИ З РЕФОРМИ ПРАВОВОЇ СИСТЕМИ ТА СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ

ПУБЛІКАЦІЯ ОГЛЯДОВОГО ЗВІТУ АМЕРИКАНСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ДІЛОВОЇ РАДИ З РЕФОРМИ ПРАВОВОЇ СИСТЕМИ ТА СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ

19 Листопада, 2015

ПУБЛІКАЦІЯ ОГЛЯДОВОГО ЗВІТУ АМЕРИКАНСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ДІЛОВОЇ РАДИ З РЕФОРМИ ПРАВОВОЇ СИСТЕМИ ТА СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ 

 

18 листопада 2015

Арцингер, Астерс, Авеллум Партнерс, Бейкер і Макензі, Сі Ем Ес Камерон МакКенна, Дентонс, Ді Ел Ей Пайпер Україна, Юскутум, Юридична група Ел Сі Еф, RULG-Українська юридична група, Саєнко Харенко, Сквайр Паттон Богз, Сюткін і Партнери раді оголосити про публікацію другого видання Оглядового звіту з реформи правової системи та системи управління: Стратегічні пріоритети / Бізнес та економічні галузі /, який був спільно розроблений під егідою Американсько-Української Ділової Ради (USUBC) на громадських засадах. Друге видання Оглядового звіту охоплює як правову, так і інші галузі, і доповнене коментарями видатних експертів: д-ра Дірка Бушле, заступника директора та Керівника юридичної служби, Енергетичне Співтовариство (Відень, Австрія); Київської Школи Економіки (KSE); проф. Алана Райлі (Лондон, Сполучене Королівство); д-ра Богдана Витвицького, колишнього Федерального прокурора, Міністерство юстиції США (Нью-Джерсі, США), і колишнього Постійного радника з юридичних питань у Посольстві США в Україні; і VoxUkraine.

З другим виданням Оглядового звіту, опублікованим українською та англійською мовами, можна ознайомитись за посиланням: http://www.usubc.org/site/recent-news/legal-reform-in-ukraine-strategic-priorities-2

Презентація Оглядового звіту відбулась на Другій конференції з реформи правової системи та системи управління 30 жовтня 2015 року у Київській Школі Економіки. Біля 100 представників юридичної, ділової та дипломатичної спільноти, громадянського суспільства, вищих навчальних закладів, Уряду, Національного банку та Адміністрації Президента України зібрались, щоб обговорити запропоновані реформи.  Ключові моменти Конференції включали вітальні промови Посла США в Україні Джеффрі Пайєтта, який поділився баченням США про хід реформ в Україні та боротьбу з корупцією, та д-ра Богдана Витвицького, який окреслив план по побудові нової системи по боротьбі з корупцією в Україні. Конференція була широко висвітлена в медіа і призвела до низки нових проектів реформ, реалізацію яких на себе взяв Правовий комітет Американсько-Української Ділової Ради.

З програмою Конференції можна ознайомитись за посиланням http://www.usubc.org/site/recent-news/usubc-kse-conference-on-legal-and-governance-reform-2. Відеозапис Конференції наявний за посиланням: https://youtu.be/f_RxqiRCPB0

Правовий комітет Американсько-Української Ділової Ради розуміє виняткову важливість для України фундаментальної і структурованої реформи правової системи та системи управління, тому вирішив зробити Оглядовий звіт тривалим проектом. Після 18 місяців роботи ми залишаємось вірними нашій місії: існуюча пост-радянська клептократо-олігархічна система повинна бути повністю демонтована зверху донизу і замінена на принципово нову, сучасну правову систему та систему управління, орієнтовану на прозоре, рівноправне та цивілізоване обслуговування громадян і бізнесу.  Ця місія вимагає систематичного і стратегічного підходу, якого ми дотримуємось у другому виданні Оглядового звіту.  Водночас, ми проаналізували досягнення і невдачі нової Верховної Ради і нового уряду, і поділилися нашими порадами про хід реформ у 21 галузі реформи правової системи та системи управління. Ми раді, що деякі з наших рекомендацій, особливо в галузі судової реформи, беруться до уваги.

З будь-яких питань, будь ласка, звертайтесь до:

Морган Вільямс, Президент, Американсько-Українська Ділова Рада (USUBC) – [email protected]

Ірина Паліашвілі – Голова, Правовий комітет Американсько-Української Ділової Ради (USUBC) – [email protected]