fbpx

Команда М.Саакашвілі презентувала "Одеський пакет реформ" у KSE

Команда М.Саакашвілі презентувала “Одеський пакет реформ” у KSE

17 Вересня, 2015

16 вересня у Київській Школі Економіки відбулась презентація “Одеського пакету реформ”– пропозицій відносно загальноукраїнських реформ від команди Міхаіла Саакашвілі за підтримки Центру Вільної Економіки ім. Кахи Бенукідзе. 

Ініціативи команди Саакашвілі складаються з семи блоків і пропонують зниження єдиного податку на фізичних осіб до 20%, обмеження держвидатків України 30% ВВП, обмеження бюджетного дефіциту 3% ВВП, підвищення податків в країні тільки за результатами референдуму, масову приватизацію, а також дерегулювання земельного ринку та трудових відносин.

З приводу держслужби скажу, що ми вже втомилися від того, що до нас ходять волонтери, яких ми не можемо взяти на роботу, і ходять держслужбовці, які не можуть скласти іспити, а ми не можемо їх вигнати“, – зазначив Олександр Боровик, спікер події та радник Міхаіла Саакашвілі.

Також він розповів про необхідність створення центру адміністративних послуг, де будуть видаватися документи протягом 15 хвилин. Ще одним важливим аспектом пакету є чесна приватизація. Крім цього, в Одеському пакеті реформ є пропозиції щодо змін земельних відносин.

Ринок потрібно лібералізувати … Люди, у яких є об’єкти на землі, повинні мати можливість її приватизувати, і приватизація землі може і повинна проходити швидше. Я зрозумів, що земельного кадастру в Україні немає. Нам його треба створити таким, який є в Німеччині або Чехії, бо там ці кадастри існують давно і нам до цього треба прагнути. Для мене дивно, що всю інформацію про землю сьогодні неможливо отримати “, – розповів Олександр.

Радник Саакашвілі також уточнив, що запропоновані ініціативи будуть обговорюватися з представниками громадськості: “Це наші принципи, але ми пропонуємо їх для обговорення

Перші законопроекти за пропозиціями з пакету реформ можуть бути опубліковані вже наступного тижня. Олександр заявив, що ці реформи необхідно провести в найближчі два місяці.

Більш детально про запропоновані зміни пропонуємо ознайомитись у матеріалі від видання reed