fbpx

Андрей Шептицький закликав українців бути активними та відповідальними

Андрей Шептицький закликав українців бути активними та відповідальними

28 Серпня, 2015

В рамках освітньої програми “Лідерство у державних фінансах”, заснованої Київською Школою Економіки та GIZ, ми продовжуємо розповідати про видатних економістів та громадських діячів, які втілювали зміни в управлінні держaвними фінaнсами.

На черзі історія життя визначного релігійного та політичного діяча Андрія Шептицького, який закликав українців бути активними та відповідальними. В цьому Митрополит вбачав запоруку не лише економічного добробуту але й суспільного щастя.

“Роман Марія Александр Шептицький (таке ім’я він отримав при хрещенні) походив зі стародавнього русинського роду. Першу освіту здобув удома, у с. Прилбичі (тепер — Яворівський район Львівської області). Потім навчався в гімназії у Кракові, в університеті у Вроцлаві та в колегії єзуїтів у Хирові. У 1888 році Шептицький вступив до Добромильського монастиря отців Василіян, де склав чернечі обіти і прийняв ім’я Андрей. Одночасно він продовжував навчання у Краківському університеті.

2 лютого 1899р. імператор Франц Йосиф I номінував Андрея Шептицького на Станіславського єпископа. Своє коротке єпископство 1899 року у Станиславові (нині Івано-Франківськ) Андрей Шептицький почав з відвідування гуцульських і буковинських парохій.”

Повну статтю читайте у нас в блозі: https://goo.gl/ykX9sd

Прагнете стати агентом позитивних змін в Україні? Приєднуйтесь до безкоштовної освітньої програми “Лідерство у державних фінансах” від KSE та GIZ. До участі у програмі запрошуємо представників державного, приватного секторів, експертів та активістів громадянського суспільства, які прагнуть здобути експертизу у галузі управління державними фінансами та відчувають лідерський потенціал!

Кінцевий термін подачі заявок: 2 вересня 2015

Детальніше – http://www.lpf.kse.org.ua/