fbpx

Висновки, зроблені М. Туган-Барановським більше ніж сто років тому, не загубили своєї актуальності

Висновки, зроблені М. Туган-Барановським більше ніж сто років тому, не загубили своєї актуальності

26 Серпня, 2015

Перед початком програми “Лідерство у державних фінансах” ми б хотіли розповісти вaм про видатних економістів та громадських діячів, які втілювали зміни в управлінні держaвними фінaнсами. Сьогодні запрошуємо дізнатись більше про Михайла Туган-Барановського, його діяльність на посаді міністра фінансів у складі Центральної Ради у 1917–1918 роках та вражаючі наукові досягнення.

“Перший економіст-східноєвропеєць, наукові теорії якого визнали зарубіжні вчені різних шкіл і напрямків; один із найкращих знавців кон’юнктурних економічних циклів, автор численних праць про теорію вартості, розподілу суспільного доходу, історію господарського розвитку та кооперативних основ господарської діяльності.

У своїх працях М. Туган-Барановський заперечує твердження Карла Маркса про те, що прибуток і заробітна плата перебувають у зворотному співвідношенні одне до одного. Вчений доводить, що зі зростанням прибутку може зростати також і заробітна плата, а відповідно — доходи держави. Він також стверджує, що заробітна плата і прибуток можуть збільшуватися при зростанні продуктивності праці. Це збільшує фінансові можливості держави, підприємця, працівника.”

Повну статтю читайте у нас в блозі: https://goo.gl/vnUpef 

Прагнете стати агентом позитивних змін в Україні? Приєднуйтесь до безкоштовної освітньої програми “Лідерство у державних фінансах” від KSE та GIZ. До участі у програмі запрошуємо представників державного, приватного секторів, експертів та активістів громадянського суспільства, які прагнуть здобути експертизу у галузі управління державними фінансами та відчувають лідерський потенціал!

Кінцевий термін подачі заявок: 2 вересня 2015

Детальніше – http://www.lpf.kse.org.ua/