fbpx

100 Днів роботи Уряду. Основні досягнення

100 Днів роботи Уряду. Основні досягнення

2 Березня, 2015

Успіх реформ залежить від професійності та ефективності Уряду. Новий Кабінет Міністрів безпрецедентно професійний – і перші 100 днів уже дали свої результати. Генеральна Прокуратура, Національний Банк України та НАК «Нафтогаз України» є стратегічно важливими і впливовими гравцями в процесі реформування – тому в цій ініціативі ми ставимо їхню діяльність на один рівень з міністерствами.

Ми, команда VoxUkraine.org, експертів Індексу Моніторингу Реформ, спільноти Київської Школи Економіки (KSE/EERC) та Реанімаційного Пакету Реформ, хочемо показати, що у нових лідерів є бачення, стратегія змін, і вже зроблені перші тактичні кроки. З іншого боку, потрібно висвітлити й виклики, що стоять перед новими реформаторами – адже крім виконання надзвичайно складних професійних задач, їм доводиться реформувати бюрократичний апарат, який працює вже десятки років і неохоче зустрічає зміни.

Про проект:

Підбиття підсумків складається з двох частин:

  • Ми вже надіслали міністрам, голові НБУ, Нафтогазу та в Прокуратуру лист з проханням відповісти на 4 питання про результати 100 днів.
  • Експерти РПР, ІМоРе, Спільноти KSE/EERC та VoxUkraine, а також громадськість проводять незалежну оцінку роботи міністерств, Прокуратури, НБУ та НАК “Нафтогаз”. Для цього VoxUkraine порахує індекси, які мають відображати прозорість, комунікацію з населенням, кадрові зміни та конкретні кроки в напрямку реформ(або в протилежному напрямку)

Для того, щоб оцінити, чи зробило міністерство та міністр, Прокуратура та Генпрокурор, НБУ та Голова Банку, НАК “Нафтогаз” та її правління якісь суттєві реформаторські кроки, незалежні експерти та громадськість мають оцінити наперед відібрані новини (з сайту Інтерфакс).