fbpx

Комітет із призначень керівників держкомпаній на чолі з Юрієм Логушем провів перше засідання по відбору кандидатів на посаду директора "Укрзалізниці"

Комітет із призначень керівників держкомпаній на чолі з Юрієм Логушем провів перше засідання по відбору кандидатів на посаду директора “Укрзалізниці”

25 Лютого, 2015

Комітет із призначень керівників державних компаній провів своє перше засідання ввечері понеділка, 23 лютого 2015 р., і розглянув три кандидатури на посаду генерального директора «Укрзалізниці». Члени комітету вирішили продовжити співбесіди наступного тижня й поспілкуватися з іншими кандидатами, які пройшли попередні етапи відбору.

Про це було повідомлено під час брифінгу в Будинку Уряду 24 лютого.

«Укрзалізниця» – стратегічно важливе підприємство для економіки України. Члени комітету розуміють, як зараз важливо призначити кваліфікованого керівника для управління державним підприємством такого масштабу – однією з найбільших залізниць у Європі. Ми маємо бути певні, що робимо правильний вибір, саме тому вирішили продовжити роботу й розглянути всіх фіналістів відбору», – підкреслив голова комітету Юрій Логуш.

Відповідно до нової процедури призначення керівників великих державних підприємств, на запит Міністерства інфраструктури, незалежна експертна група оголосила про набір кандидатів на посаду керівника «Укрзалізниці» й отримала 233 резюме. Після перегляду претендентів за визначеними Міністерством критеріями, на розгляд Міністра було запропоновано 11 кандидатур. Головними вимогами відбору стали досвід управління змінами й управлінська зрілість претендентів. Міністерство, своєю чергою, відібрало 3 претендентів, які й були запропоновані на розгляд комітету з призначень у складі п’яти міністрів і п’яти незалежних експертів.

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський зазначив: «У суспільстві існує великий запит на те, щоб державні компанії функціонували прозоро. Призначення їхнього менеджменту за відкритою процедурою – це перший крок до цього. Уперше в історії нашої країни відбір кандидатів на посаду голови однієї з найбільших державних компаній проходить максимально відкрито й незалежно, без впливу кулуарних домовленостей. Ми задоволені результатами засідання комітету. Це ще раз підтверджує прозорість усієї процедури та розуміння членами комітету соціальної важливості такого рішення».

Чергове засідання комітету з призначень відбудеться наступного тижня, а голова комітету Юрій Логуш запевнив, що якнайскоріше повідомлятиме громадськість про всі досягнуті результати.

{thumb obj=”image” objid=”811″ fileno=”1″ maxwidth=”620″}

{thumb obj=”image” objid=”812″ fileno=”1″ maxwidth=”620″}

{thumb obj=”image” objid=”813″ fileno=”1″ maxwidth=”620″}

{thumb obj=”image” objid=”814″ fileno=”1″ maxwidth=”620″}