fbpx

«В українському уряді нарешті з'явилася політична воля до того, щоб дані почали системно відкриватися державою» - Денис Гурський, SocialBoost

«В українському уряді нарешті з’явилася політична воля до того, щоб дані почали системно відкриватися державою» – Денис Гурський, SocialBoost

29 Січня, 2015

28 січня в Київській Школі Економіки відбувся круглий стіл «Електронний Уряд:” Відкриті дані для швидкого створення і запуску стартапів».

У ході зустрічі експерти поділилися досвідом використання відкритих даних в процесі створення комерційних і соціальних стартапів.

Як зазначив Денис Гурський, засновник громадської організації SocialBoost, з появою data.gov.ua українські стартапери та активісти незабаром зможуть використовувати зібрані і систематизовані юридичні, фінансові, транспортні, демографічні, культурні, соціальні та інші дані, які можна отримати через портал відкритих даних data.gov.ua. “Це допомагає створити стартап за добу», – підкреслив він.

 

Максим Ключар, експерт Програми розвитку ООН в Україні поділився прикладами соціально значущих стартапів на основі відкритих даних. ПРООН з 2012 року підтримує проекти та ініціативи, які базуються на принципах “спільної розробки” (collaborative design). Також сприяє активному використанню відкритих даних для розробки нових регуляторних рамок, які “відкривають” існуючі та нові дані. Все це сприяє створенню екосистеми, в якій максимально комфортно може працювати трикутник “держава-громадськість-бізнес”.