fbpx

Павло Шеремета виступив одним із головних доповідачів на семінарі Фонду Карнегі-Європа та Центру Східних Досліджень

Павло Шеремета виступив одним із головних доповідачів на семінарі Фонду Карнегі-Європа та Центру Східних Досліджень

13 Березня, 2013

Президент KSE Павло Шеремета виступив одним із головних доповідачів на семінарі Фонду Карнегі-Європа та Центру Східних Досліджень на тему «Чому країни-учасниці Східного Партнерства важливі для ЄС?», що проходив 11 березня у Брюсселі та був присвячений проблемам, з якими стикається Європейський Союз при реалізації своєї східноєвропейської політики. Павло Шеремета взяв участь у першій панельній дискусії «На роздоріжжі між Європейською та Євро-азійською інтеграцією: Помилкова дилема чи справжній вибір?»

«На запитання чи є Європейська та Євро-азійська інтеграція реальним варіантом для України я відповідаю, що найбільшою дилемою для України є здійснювати модернізацію чи ні. Європейський Союз цікавитиме лише конкурентоздатна, динамічна та демократична Україна із неподільною політичною та економічною системами», – вважає пан Шеремета.

Семінар, організований Центром Східних Досліджень та Фондом Карнегі-Європа за підтримки Постійного представництва Республіки Польща при Європейському Союзі, зібрав близько 20 експертів із Європи та країн Східного партнерства для того, щоб проаналізувати досягнення та проблеми, які все ще існують на шляху реалізації Східного партнерства з огляду на нещодавні соціальні, політичні та економічні зміни у країнах Східного партнерства. Також учасники обговорили значення єврокризи для дотримання Європою свого зобов’язання створити надійний сусідський кордон на сході Європейського Союзу.

У семінарі взяли участь представники Інституту європейської політики Відкритого суспільства (Брюссель), Шведського інституту європейської політики (Стокгольм), Грузинського інституту Стратегічних досліджень (Тбілісі) та інших відомих аналітичних та консультативних установ.