fbpx

Презентація доповіді ЄБРР про перехідний процес 2012 року «Транскордонна інтеграція»

Презентація доповіді ЄБРР про перехідний процес 2012 року «Транскордонна інтеграція»

31 Січня, 2013

Запрошуємо вас на презентацію доповіді Європейського Банку Реконструкції та Розвитку про перехідний процес 2012 року «Транскордонна інтеграція». Презентацію проведе Старший економіст ЄБРР з питань Східної Європи, пан Алекс Півоварський. Подія відбудеться у вівторок, 5 лютого о 17:00 (приміщення KSE, велика конференц-зала, перший поверх).

Презентація проходитиме англійською мовою.

Зверніть Вашу увагу, що Київська школа економіки – єдиний освітній заклад в Україні, де відбуватиметься презентація нової доповіді ЄБРР. Не пропустіть свій шанс!

«Транскордонна інтеграція» – це остання аналітична доповідь підготовлена ЄБРР, що досліджує основний економічний вплив такого явища як інтеграція. В окремому розділі доповіді проводиться аналіз запропонованого до створення Європейського банківського союзу, а також впливу, який він може мати на увесь регіон ЄБРР. У документі також представлено огляд Митного союзу Російської Федерації, Білорусі та Казахстану. Цей Союз визнано першим вдалим прикладом регіональної економічної інтеграції між державами колишнього СРСР. У новому огляді проведено оцінку перших результатів, досягнутих новим Митним Союзом за два роки після введення єдиного митного тарифу. На думку економістів ЄБРР, попередні спроби економічної інтеграції на теренах колишнього СРСР, такі як Угода про вільну торгівлю в рамках СНД, насправді на практиці не призвели до реальної інтеграції. У Доповіді вказано, що в перспективі новостворений Союз може принести ще деякі вигоди такі як покращення транскордонної інфраструктури, а також посилення інституційних механізмів.