fbpx

19 грудня відбулася друга стратегічна сесія з планування розвитку науково-технологічної діяльності в індустріальному парку Формація Львів (“Сигнівка”)

25 Грудня 2023

Відбулася друга стратегічна сесія, присвячена формуванню бачення розвитку наукової-технологічної діяльності в ІП Формація Львів (попередньо ІП “Сигнівка”). Участь в обговоренні взяли представники Львівської міської ради, експерти Київської школи економіки, представники дочірньої компанії українського девелопера ТОВ “Альтерра Груп” — ТОВ “Формація Сигнівка”, яка була обрана керуючою компанією ІП “Сигнівка” на відкритому конкурсі, та підприємці.

Стратегічна сесія та робота над втіленням концепції індустріального парку здійснювались у співпраці із Львівською міською радою у рамках проєкту Good Governance Fund “Ревіталізація бізнес клімату в Україні”, який фінансується UK International Development від уряду Великої Британії. Імплементаторами проєкту є Abt Britain та Київська Школа Економіки.

Ключові питання обговорення другої стратегічної сесії стосувалися бачення керуючої компанії щодо наповнення громадського центру, діяльності бізнес-інкубатора у громадській зоні з науково-технологічним осередком та взаємодії із закладами професійно-технічної освіти.

Територія парку Формація Львів у понад 30 га має на меті об’єднати підприємства легкої, харчової, машинобудівної, медичної, будівельної та інших індустрій. Особливістю стане спеціалізація на аерокосмічних технологіях. Парк включатиме громадський центр з науково-технологічним осередком і бізнес-інкубатор для стартап-проєктів. 

“Індустріальний парк Формація Львів (“Сигнівка”) стане одним з найбільш потужних виробничо-промислових проєктів у Львові. Громадський центр включатиме бізнес-інкубатор для стартап проектів площею 2 500 м. кв. в якому на безкоштовній основі розташовуватимуться стартап проекти упродовж 2 років. Така ініціатива сприятиме економічному розвитку міста та залученню інвестицій, а також забезпечить підтримку вітчизняного виробника та створить нові робочі місця”, — зазначив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Прогнозується, що керуюча компанія залучить понад 5 млрд грн. інвестицій для будівництва індустріального парку. Після завершення будівництва і повного завантаження річний дохід ІП сягатиме 3,25 млрд гривень, а експорт товарів, робіт і послуг — 1,5 млрд гривень. Завдяки проєкту у місті з’явиться 3,600 додаткових робочих місць.

“Інноваційна концепція розвитку через створення муніципального індустріального парку дозволить зміцнити бізнес-середовище не лише на регіональному, а й на національному рівні. Водночас підтримка малого та середнього бізнесу у галузі виробництва шляхом надання експертних консультацій та необхідної матеріальної бази резидентам сприятиме розбудові промислової зони з високим інноваційним потенціалом. Заснування ІП Формація Львів стане важливим кроком у трансформації України з сировинного постачальника в індустріального лідера та сприятиме виявленню економічного потенціалу України на світовій арені”,  — зазначив директор з інноваційних рішень Київської школи економіки Максим Нефьодов.

“Бізнес-інкубатор займатиме суттєве місце в екосистемі розвитку стартапів Львова та буде працювати синхронно з проєктами створення Дослідного центру, центру прототипування та проєктами університетів, а також активно взаємодіятиме із закладами професійно-технічної освіти. Дієва модель відбору резидентів до бізнес-інкубатора дозволить залучити найкращі стартапи. Водночас ми створимо сприятливі умови для розвитку стартапів, пропонуючи пільги та врахувавши потенційні потреби резидентів», — розповів про роботу індустріального парку засновник “Альтерра Груп” Дмитро Ковальчук.

Нагадаємо, у жовтні Кабінет Міністрів України включив індустріальний парк Формація Львів (“Сигнівка”) до Реєстру індустріальних (промислових) парків.