fbpx

Отримання переваг та мінімізація ризиків: інтеграція українського аграрного та харчового секторів до Європейського Союзу

Отримання переваг та мінімізація ризиків: інтеграція українського аграрного та харчового секторів до Європейського Союзу

Як країна-кандидат на вступ до Європейського Союзу, Україна проводить масштабні реформи для гармонізації свого законодавства з acquis ЄС. Починаючи з 2022 року ці реформи супроводжуються суттєвими змінами в торговельній політиці між ЄС та Україною, що створює як нові можливості, так і виклики для глибшої інтеграції до спільного ринку. Проєкт має на меті ідентифікувати ці динаміки в агропродовольчому секторі з метою залучення інвестицій, прискорення модернізації та позиціонування України як довгострокового чинника стійкості та конкурентоспроможності Єдиного ринку ЄС.

Цілі проєкту:

  • Оцінити поточний контекст та окреслити потенційні вигоди від глибшої інтеграції України до Єдиного ринку ЄС. 
  • Визначити бізнес-можливості та економічні вигоди, що виникають у цьому процесі. 
  • Продемонструвати фактичний та потенційний внесок України у досягнення стратегічних цілей ЄС, зокрема у сфері продовольчої безпеки, кліматичних дій та сталого сільського господарства. 
  • Окреслити чутливі питання, пов’язані з інтеграцією, які потребують вирішення для забезпечення широкої політичної та суспільної підтримки. 

Проєкт замовлений ЄБРР і реалізується Інститутом аграрного розвитку в країнах з перехідною економікою (IAMO) та Агроцентром Київської школи економіки (KSE Агроцентр).