fbpx

KSE та ЮНІСЕФ провели тренінги в Трускавці та Івано-Франківську для громад з різних регіонів України

29 Серпня 2024

Київська школа економіки продовжує реалізовувати масштабний проєкт за підтримки ЮНІСЕФ у співпраці з Міністерством соціальної політики України та за координації Міністерства фінансів України, що спрямований на підвищення ефективності управління соціальними видатками на місцевому рівні. Однією з ключових складників цього проєкту є освітній компонент — серія тренінгів для представників громад з різних регіонів України.

Нещодавно у Трускавці відбулися тренінги для представників громад із Харківщини та Харківської обласної військової адміністрації (ОВА), а в Івано-Франківську — для фахівців із Київської, Бучанської, Ірпінської, Полтавської та Криворізької громад, а також із Київської, Запорізької та Полтавської ОВА. 

Учасники тренінгів аналізували сучасні інструменти фінансування соціальних програм, вивчали гендерно орієнтоване та дитиноцентристське бюджетування, а також знайомилися з найкращими міжнародними практиками у сфері соціального захисту дітей. Практичні заняття та теоретичні модулі допомогли їм поглибити знання й удосконалити навички управління публічними фінансами.

“Протягом трьох насичених днів у Трускавці та Івано-Франківську ми спільно працювали над формуванням візії управління публічними фінансами в інтересах дітей, обговорювали стратегічний взаємозв’язок цілей розвитку громади з її фінансовим потенціалом. Впевнена, що кожна громада має цінний досвід, яким варто ділитися, щоб забезпечити краще майбутнє для наших дітей та зміцнити фінансову стійкість”, — поділилися Юлія Маркуц, керівниця Центру аналізу публічних фінансів та публічного управління KSE.

Загалом експерти KSE та ЮНІСЕФ провели вже п’ять триденних тренінгів у різних регіонах України, а загалом проєкт охопить 47 громад.

Ці тренінги покликані стати ключовою платформою для обміну досвідом та знаннями між фахівцями, що сприятиме більш ефективному залученню фінансових ресурсів на підтримку соціальних програм у громадах.

Тренінги відбуваються в межах реалізації проєктів “Інтегровані соціальні послуги для постраждалих від конфлікту дітей та їхніх сімей у Західній та Центральній Україні”, що фінансується KfW, ЮНІСЕФ у співпраці з Київською школою економіки, а також “Аналітичне дослідження національних бюджетних програм на стійкість до викликів соціального захисту, включаючи вразливі категорії людей, що постраждали від війни й сім’ї з дітьми та сприйняття бенефіціарами соціальної підтримки в умовах надзвичайної ситуації”.