fbpx

До факультету магістерських соціальних та гуманітарних студій Київської школи економіки доєдналися провідні науковці Володимир Кулик і Тіна Полек

19 Серпня 2024

Щиро раді повідомити, що з серпня 2024 року до викладацького складу Київської школи економіки доєдналися доктор політичних наук Володимир Кулик і докторка історичних наук, антропологиня Тіна Полек. Відомі науковці викладатимуть на факультеті магістерських соціальних та гуманітарних студій.

Володимир Кулик — один з ключових українських експертів з мовної політики, національної ідентичності та медійного дискурсу. Автор чотирьох книжок, серед яких «Дискурс українських медій» (2010) та «Мовна політика в багатомовних країнах» (2021), та численних статей, він майже 27 років пропрацював головним науковим співробітником Інституту політичних і етнонаціональних досліджень Національної Академії Наук України. Окрім цього Володимир викладав у Єльському, Стенфордському та Колумбійському університетах. 

«Вирішивши після понад року досліджень і викладання в США повернутися до України, я вибрав те місце, де сьогодні можу найкраще використати свої знання та досвід для формування нової генерації українських науковців та інших фахівців. KSE сьогодні — найкращий чи принаймні найдинамічніший університет України. І вони намагаються привабити найкращих українських і закордонних професорів. Мене вони кликали вже давно, але я мусив спершу виконати раніше взяті зобов’язання. Чекаю цікавих подій і проєктів, а головне — розумних і амбітних студентів. Певен, що буде важко, але цікаво», — так Володимир Кулик прокоментував свою нову роль у KSE University на своїй сторінці у Facebook.

Тіна Полек — українська антропологиня та популяризаторка антропології, співзасновниця ГО «Центр прикладної антропології», членкиня Європейської асоціації соціальних антропологів. Після роботи над академічними дослідженнями перейшла до прикладної сфери та сьогодні займається антропологічними дослідженнями для бізнесу та громадських організацій. Також Тіна веде перший в Україні просвітницький телеграм-канал про антропологію для бізнесу та суспільства «Антропологинька».

«Тепер антропології в Україні буде ще більше — розпочинаю роботу в Kyiv School of Economics, а це означає антропологічні курси на кількох програмах і багато-багато дискусій про етнографію, інсайдерський погляд і те, як робити неочевидне очевидним. Стартуємо у вересні з курсу «Міська антропологія» на програмі «Урбаністика та повоєнна відбудова», — написала на своїй сторінці у Facebook пані Тіна.

Вітаємо колег у нашій команді та бажаємо успіхів і натхнення у викладанні!

У новині використане фото Володимира Кулика від Українського наукового інституту Гарвардського університету.