fbpx

Перша літня школа з математики в KSE від Міжнародного математичного центру в Україні

26 Липня 2023

7-11 серпня  відбудеться перша літня школа з математики організована Міжнародним математичним центром в Україні (ICMU) у партнерстві з KSE. Школа відбудеться одночасно у Варшаві та Києві. Саме в Києві на кампусі KSE викладати буде Марина В’язовська – друга жінка, що отримала Медаль Філдса в історії цієї престижної винагороди. 

Спікери школи – справжні математичні лідери. Окрім Марина В’язовської серед лекторів буде видатний математик Теренс Тао.

Під час всіх днів школи будуть організовані спеціальні сесії для обговорення дослідницьких та навчальних проблем, які розкриють відомі українські та іноземні математики. 

Спікери та теми цієї літньої математичної школи: 

1. Теренс Тао з темою “Аналітична теорія простих чисел у двадцять першому столітті”

2. Марина В’язовська з темою “Старі та нові ідеї в пакуванні куль”

3. Віталій Бергельсон з темою “Ергодична теорія на службі комбінаторики та теорії чисел”

4. Олександр Маринич з темою “Граничні теореми розподілу для мультиплікативних арифметичних функцій випадкових цілих чисел”

5. Данило Радченко з доповіддю “Фур’є-інтерполяція від нетривіальних нулів дзета-функції Рімана”

KSE долучилась до організації школи,щоб підтримати розвиток партнерів з Міжнародного математичного центру в Україні (ICMU) та привернути увагу громадськості до питань розвитку фундаментальних наук в Україні, зокрема математики. 

Цього року KSE запускає нову бакалаврську програму “Прикладна математика”. Цього року на  програму можна податися безоплатно за грантовою програмою.