fbpx

Подкаст KSE Talks вже доступний на стрімінгових платформах!

29 травня 2023

Перший випуск нової серії подкастів від команди KSE Institute — KSE Talks, в якому  ми разом з експертами аналізуємо останні найважливіші події у сфері економіки, санкцій та повоєнного відновлення України — відтепер доступний на стрімінгових платформах Amazon Music, Apple Podcasts та Spotify.

Прослухати перший епізод KSE Talks вже можна за посиланнями: 

Amazon Music: https://t.ly/dthg 

Apple Podcasts: https://t.ly/XQ_q 

Spotify: https://t.ly/S33i 

Учасниками першого епізоду стали Агата Демаре (Agathe Demarais), директор із глобального прогнозування Economist Intelligence Unit та автор книги “Backfire” про санкції США, та Еліна Рибакова (Elina Ribakova), директор з міжнародних програм KSE. 

Тема першого випуску KSE Talks — “Що насправді відбувається із санкціями проти РФ?” Ключові висновки:

• Санкції проти РФ діють. Чинні санкції успішно послаблюють економіку Росії, завдають болючого удару по енергетичному сектору російської економіки та посилюють наявні економічні проблеми Москви.

• Можливості російської економіки знижуються. Зростання виробництва у оборонному секторі зменшило річне падіння ВВП РФ до 2,1%. Однак нафтогазові доходи Кремля знижуються, дефіцит федерального бюджету вже перевищує річний показник, а резерви тануть.

• Кремль не може повністю обійти санкції. Спроби налагодити “сірий імпорт”, а також переорієнтувати експорт на азійські ринки дозволили зменшити негативні наслідки для РФ, але не матимуть вирішального значення у довгостроковій перспективі.

• Офіційна статистика РФ може бути ненадійною. Російський уряд засекречує значну кількість даних, затримує дати публікації несприятливої статистики та маніпулює цифрами. Попри це, російська статистика залишається вагомим джерелом інформації.

• Санкції варто виконувати та посилювати. Дотримання чинних обмежень з боку країн санкційної коаліції, а також введення вторинних санкцій з боку ЄС є надзвичайно важливим для успішної протидії Москві в майбутньому та зменшення можливостей Кремля вести агресивну війну.

Слідкуйте за KSE Institute у Twitter, щоб не пропустити нові епізоди KSE Talks: https://twitter.com/KSE_Institute