fbpx

Завершилося розслідування щодо імпорту каустичної соди в Україну, у межах якого експерти KSE готували економічну аналітику

12 жовтня 2020

Місія Київської школи економіки – створювати інтелектуальну основу для сильної та інноваційної економіки України. Саме тому нас сповнює радість щоразу, коли наші розробки закладають фундамент для розвитку конкурентоспроможності України.

Нещодавно завершилося спеціальне розслідування щодо імпорту каустичної соди в Україну, в якому юридична фірма INTEGRITES захищала інтереси українських споживачів каустичної соди. Одним з елементів успіху у боротьбі з намаганнями зловживати монопольним становищем на ринку України стала економічна аналітика, підготовлена командою Центру аналітики зовнішньої торгівлі Trade+ при Київській школі економіки.

Дослідники KSE Павло Яворський і Світлана Таран зробили огляд стану розвитку внутрішнього ринку каустичної соди України (виробництво, експорт і імпорту, головні виробники та споживачі), а також особливостей міжнародної торгівлі каустичною содою в Україні (митні заходи щодо імпорту; тенденції міжнародної торгівлі каустичною содою в світі та в Україні).

Особливе місце в економічній оцінці займає розроблена командою KSE гравітаційна модель міжнародної торгівлі каустичною содою, яка дозволила оцінити потенційні наслідки вжиття захисних заходів щодо імпорту каустичної соди в Україну.

Стратегія та аргументи наших партнерів INTEGRITES дозволили завершити спеціальне розслідування без застосування спеціальних заходів для українських споживачів каустичної соди.

Вітаємо команду INTEGRITES з успішним завершенням справи на користь клієнта!