fbpx
profile-photo

Регіна Ян

Старша радниця Ради директорів KSE; Виконавча Директорка PCORI; Старша Радниця Eurasia Foundation

Біографія

Регіна Ян є головним операційним директором Patient-centered Outcomes Research Institute (PCORI), організації, що фінансує дослідницькі проекти у сфері охорони здоров’я, заснованої Конгресом США та розташованої у Вашингтоні, штат Колумбія. До цього Регіна Ян була головним операційним директором Інституту міжнародної економіки Петерсона, що розташований у Вашингтоні, штат Колумбія. Цей Інститут є найвпливовішим у світі аналітичним центром у галузі міжнародної економіки. Пані Ян – експерт з міжнародного розвитку, управління та стратегічного партнерства, а також фахівець у галузі створення та нарощування потенціалу для міжнародних некомерційних організацій.

Більше 10 років пані Ян працювала у Фонді Євразія (EF) і обіймала посаду його виконавчого віце-президента. Пані Ян курувала загальні операції Фонду у більш ніж 12 країнах, а також очолювала його спеціальні програми такі як економічна освіта, наукова програма, фонд підтримки незалежних ЗМІ, а також невеликі позикові програми бізнесу. Співпрацюючи з впливовими фондами та інституційними партнерами, вона просувала запуск подібних спеціальних проектів і в незалежних організаціях таких як Консорціум економічних досліджень та освіти (EERC), що керує роботою Київської школи економіки (KSE), а також Izmirlian-Eurasia Universal Credit Company. Регіна Ян також брала участь у трансформації Фонду Євразія, що полягала у розділенні його представницького офісу на незалежні регіональні фонди. 5 фондів створено у Росії, Центральній Азії, Південному Кавказі, Україні та Молдові, а також Фонд у США об’єднано у єдину Мережу Фондів Євразія. Пані Ян створила перший неурядовий ресурсний центр у західному Китаї, що забезпечує консультування, підготовку та спонсорську підтримку суспільних організацій.

З 1992 року по 2000 рік пані Ян займала різні керівні посади в IREX, міжнародній науково-освітній організації, де вона здійснювала управлінський нагляд за діяльністю IREX у 22 країнах і ініціювала різні програми Організації в Азії. До того здійснювала керівництво над міжнародними програмами в Національній академії наук США та Інституті медицини Національної дослідницької ради. Вона  впроваджувала програми у країнах Центральної та Східної Європи, державах колишнього СРСР, в Азії та на Близькому Сході.

Регіна Ян є Senior Adviser of the KSE Board, що є економічною програмою світового рівня для випускників на території України. Вона є членом ради Фонду Східна Європа в Україні та Молдові, старшим радником Фонду Євразія, а також членом Національного комітету відносин США-КНР.

Пані Ян отримала диплом бакалавра у Коледжі Вітворта у Спокані, Вашингтон, та має диплом Гавайського університету.